Matonpätkä mökin eteiseen

Marraskuussa aloittelin 150 cm pitkän maton kutomista mökin eteiseen. Matto on valmis ja viimein otettu pois puista. Kuteena käytin sinistiä trikoita ja marimekon unikkopussilakanasta leikkamaani kudetta. Loimi oli jälleen kerran turhan pitkä, joten kokeilin minkälainen matto tulee, jos käytän Maijukasta ostamaani kirjavaa trikoota ja siihen sointuvia yksivärisiä trikoita.

 

matonkuteet1
IMGP8022 (2)
IMGP8023 (3)
kuteet3

Loimi riitti vielä yhteen mattoon ja päätin kutoa maton, johon käytin vaaleampaa kirjavaa trikookudetta (sekin Maijukasta) ja siihen sopivia yksivärisiä kuteita. Olin ostanut Tapereen käsityömessuilta punertavaa kudetta edulliseen viiden euron kilohintaan. Kuteen sävy oli haastava, mutta kirjavaan trikooseen sopiva. Leikkasin  vielä pieneksi jääneen trikoopaitani kuteiksi. Lisäksi löysin kudevarastostani vaaleanpunaista trikookudetta, joka oli leikattu jostain vanhasta vaatteesta. Siniset kuteet ovat samoja, joita käytin sinisessä unikkomatossakin.

Lointa oli vieläkin jäljellä, joten kudoin vielä yhden matonpätkän, johon käytin loput kirjavat trikookuteet ja niihin sointuvia yksivärisiä trikookuteita päävärinä käsityömessuilta osatamani edullinen kude.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 138, 1 tänään)
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments