Ajanvaraus Haminan terveysaseman laboratorioon onnistuu netin kautta

 

Haminalaisten  hyvinvointipalveluihin on vuoden vaihtuessa tulossa kenties isoja muutoksia, kun Kymsote – Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä aloittaa toimintansa 1.1.2019. Kymsote järjestää ja tuottaa vuoden alusta kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden asukkaille.

Tuleva muutos on vaikuttanut haminalaisten palveluihin jo muutaman viikon, sillä laboratorioon ei ole saanut varattua aikoja tammikuulle. Olen yrittänyt varata aikaa torstaille 3.1.2019 sekä netin kautta että ajanvarauksesta puhelimella muutaman kerran. Puhelimeen on vastannut kärsivällinen naisääni, joka on toiveikkaana  selittänyt, että aikoja ei nyt pysty varaamaan, mutta yrittäkää loppuviikosta uudelleen. Ja jos ei silloinkaan onnistu niin soittakaa joulun jälkeen tai sitten tulette 3.1. laboratorioon ja otatte vuoronumeron ja jäätte odottamaan. Työssä käyvä ei kuitenkaan pysty istumaan tuntikausia laboratoriossa odottamassa josko vuoro tulisi ja verikokeen saisi otettua.

Haminan sairaalan laboratorio on nykyisin yksi HUSLABin toimipisteistä, joten päätin kokeilla löytyisikö netistä HUSLABin ajanvarausta. Laiton Googleen hakusanat “Hus laboratorio ajanvaraus hamina” ja sieltä löytyi “HUSLAB-Ajanvaraus“. Klikkasin sitä ja pääsin HUSLABin sivulle, jossa luki isolla “Varaa uusi aika”. Klikkasin sitä ja pääsin ajanvaraussivulle. Valitsin avautuvista pudotusvalikoista ensin A kohdan eli Verikokeet jne.  ja sitten toimipaikaksi Haminan. Täytin kaikki tarvittavat kohdat ja kohta sähköpostiini tuli varmistus tilatusta ajasta.  Sivustolle ei tarvinnut edes kirjautua. Nyt minulla on aika verinäytteisiin eikä tarvitse enää turhaa soitella laboratorion ajanvaraukseen.

Linkki HUSLABIN ajanvaraukseen: HUSLAB-Ajanvaraus

——————- päivitys 9.1.2019

Haminan terveyskeskuksessa jaetaan tällaista tiedotetta, jossa selviää yhteystiedot palveluihin puhelinnumeroineen. Netistä ei välttämättä Kymsoten sivuilta löydy.

Ilkka Ahmavaara

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 2 082, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments