Palaa kohteeseen Luontokohteet

Vepsu ja Pulterit

Pyötsaaren maaosakaskunnan omistamiin Vepsun, Pulterin, Lontti-Pulterin, Vasikka-Pulterin, Vuori-Pulterin ja Tervakarin saariin on 24.6.2004 perustettu Kaakkois-Suomen ympäristökeskuksen päätöksellä yhteensä noin 58 hehtaarin suuruinen luonnonsuojelualue. Vepsun ja Pulterien yksityisen suojelualueen maaomistuksia hallinnoi Pyötsaaren maaosakaskunta ja vesialuetta Pyötsaaren kalastuskunta. Alueella toimii myös metsästysseura Saukkovuoren Erä.

Pyötsaaren maaosakaskunnalla on kaavoitetut rakennusalueet Pulterin pohjoiskärjessä ja Vepsun kaulanteella. Näille alueille on  talkootyönä rakennettu  kodat, puuvajat, wc:t ja laiturit. Lisäksi Vepsuun on rakennettu kalustovaja ja huoltorakennus. Alueen rakennuksia vuokraa Pyötsaaren maaosakaskunta.

Vuori-Pulteri on kaavoitettu VR-alueeksi ja saaren on rakennettu kota kotakeittiöineen, polttopuuvaja ja pienveneiden rantautumiseen tarkoitettu kevyt laituri Kaakkois-Suomen Ympäristökeskuksen ja Pyötsaaren maaosakaskunnan yhteisprojektina. Saaren rakennukset ovat kaikkien retkeilijöiden käytössä veloituksetta.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 847, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments