Palaa kohteeseen Rantaitupa

Lentopallo

Lentopallon peluu aloitettiin Rantaituvan nurmikentällä vuonna 2005 (?) kun kunnostettiin entiselle pellolle kenttä. Sittemmin on pelattu kerran, joskus parikin kertaa viikossa kesäisin. Vuonna 2014 saatiin pelivuorot talveksi Vilniemen Urheilutalolta.

Lisäksi perinteisiin kuuluu Juhannuslentopallo, jolloin kootaan Juhannuspäivänä kaikki kynnelle kykenevät juhlijat kyliltä pelaamaan.

Mäntlahden lentopalloa voi pelata yhtäaikaa kaikenikäiset. Säännöissä sallitaan pallon pompata kerran maassa, joten näin peli ei ole niin katkonaista ja on myös hauskempaa, ehkä helpompaakin, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää.

 

lentopalloa juh2007DSCF0047

Juhannuslentopalloa 2007. Kuva Ilkka Ahmavaara.

Mitään erityisiä lentopallotaitoja ei tarvita. Pallo on paikan päällä, kenttä ja verkko, senkun kosketellaan palloa. Pallo on kevyin lentopalloon soveltuva pallo, mitä vuosien kokeilujen jälkeen on löydetty, joten sormet ovat turvassa.

Tervetuloa viettämään aikaa yhdessä olemisen ja liikunnan parissa! Tupakointi ja virvokkeiden nauttiminen sallittua, doping säännöstöä ei peliin sovelleta. Peli soveltuu 7 vuotiaasta lapsesta aina 90 vuotiaaseen ikinuoreen, kukin pelaa kykyjensä mukaan, tärkeintä on ilon irtiotto pallosta, tuosta ihmiskunnan ihmellisimmästä keksinnöstä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elokuista lentopalloa kesältä 2009. Käytössä vielä Mika Arolan lahjoittama vanha verkko. Myöhemmin saatin Haminan kaupungilta uusi verkko.

lentistjuhannus2007DSCF0046

Juhannuslentopalloa vuodelta 2007. Valokuva Ilkka Ahmavaara.

talvilentistä vilniemellä 2014

Talvilentistä Vilniemen Urheilutalolla. Pelaajia oli talvella vähemmän, mutta kun toisaalta pallo pomppi vikkelämmin . puupinnoilla kuin nurmella riitti kentällä vilskettä. Valokuva Ilkka Ahmavaara.

lentistä vilniemellä 2015 2

Talvilentistä edellee 2014. Usein pelattiin 2 vastaan 2, mikä oli aivan riittävä pelaajamäärä kun pelataan yhden pompun säännöllä. Kuva: Ilkka Ahmavaara.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 2 006, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments