Palaa kohteeseen Kylä maailmassa

Kylä maailmassa 2009

LIVE PEACE IN HAMINA 2009

 LIVE PEACE IN HAMINA 2009

Sunnuntaina vietettiin 26.7. Rantaituvalla Mäntlahden kulttuuriheinäkuun Live peace in Hamina 2009 päätösjuhlaa. Juhla alkoi puolilta päivin lasten osuudella. Paikalle oli tullut Virolahdelta Satumatka Productions tuoden mukanaan Pellen sekä Merirosvojen tatuointi- ja hattupajan. Ilmapallojen muotoilun lomassa Pelle osallistui lasten kanssa Mika Arolan suunnittelemaan ja vetämään kilpailuun, jossa heitettiin mm. lätkää ja tikkoja. Jokainen osallistuja sai palkinnon, siitä kiitos Haminan Energialle.

Päivän ja koko kulttuurikuukauden päätti Johanna Kaarton huilukonsertti. Huilu soi kauniisti tyynessä kesäillassa metsän reunassa. Rantaituvalle oli saapunut myös kuvataiteilija Erkki Pirtola, joka konsertin väliajalla ja lopuksi näytti katsojille suomalaisista ITE -taiteilijoista tekemiään dokumenttielokuvia.

Kulttuuriheinäkuu Live peace in Hamina 2009 liikkui sodan ja rauhan rajoilla, vietetäänhän tänä vuonna Haminan rauhan 200-vuotisjuhlavuotta. Kuukausi aloitettiin Mäntlahdessa perjantaina 3.7. 70-luvun diskolla. Seuraavana päivänä Rantaituvalle kokoontuivat punkkarit kuuntelemaan Kuolleiden Sielujen, Dilligafsin, Mäskin ja SA-INTin esittämää musiikkia ja nauttimaan kylätalkkari Seppo Ojalan tarjoamaa herkullista lohisoppaa.

Viikon päästä perjantaina kuultiin Juurimuusikin Roots viikonlopussa helsinkilaistä Urbaani Cowboyta, kotkalaista Kingside Boulevardia ja suomalaista Hasse Walli Powertrioa, jonka esitys oli ainutlaatuinen, sillä rummuissa soitti Vesa Aaltonen. Lauantaina esiintyi Soil Senders Tampereelta. Yhtyeen saksofonisti ja laulaja Jarkko Ravi on kotoisin Mäntlahden naapurikylästä Rakilasta.

Seuraava viikonloppu oli varattu kirjailijoille ja petroskoilaisille soittajille ja lauluntekijöille. Valitettavasti kirjailijatapaaminen peruuntui kirjailijayhdistys Paltan puheenjohtaja Martin Staffanin sairastelun vuoksi. Hän oli vetovastuussa kirjailijatapaamisesta. Mutta tasokasta musiikkia kuultiin. Perjantaina esiintynyt rokkibändi Santtu Karhu ja Talvisovat ”Karjalan Pink Floyd” villitsi paikalla olleen yleisön tanssimaan. Lauantaina oli vuorossa taidokas Arto Rinne ja Sattuma-orkesteri, jonka ohjelma koostui venäläisestä, vienankarjalaisesta ja suomalaisesta kansanmusiikista. Sattuma-orkesterin soitto ja laulu soivat niin kauniisti, että Kulttuuriheinäkuun järjestäjä Rannantaikaa väki ry kutsui heidät esiintymään myös ensi vuonna Rantaituvalle ”vanhoina tuttuina”.

Vuoden 2010 Kulttuuriheinäkuusta on tämänvuotisen kokemuksen pohjalta tulossa taas jälleen kerran tasokkaampi ja mielenkiintoisempi. Valmistelu on jo alkanut niin Suomen kuin Venäjänkin puolella.

Mervi Hyppänen

(ylläoleva Mervin kirjoitus julkaistiin lähes kokonaan Haminalaisessa kaupunkilehti Reimarissa29.7.09 , tosin kummallisella otsikolla: ”Pelle ja merirosvot Mäntlahden kulttuurikonsertin tähtiä”. Muuta ei lehti koko heinäkuustamme kertonutkaan.)


Myös käsiohjelma on julkaistu ja se on samalla lehdistötiedote https://rantai.fi/lehdet/ohjelmaesite09.pdf. (Kaksipuolinen vaaka A4, taitettuna haitarimaisesti kuudeksi sivuksi) Julkaistu 29.6.09.Päivitetty 29.6.2009. Käsiohjelmassa lisätietoa..

Punk in Mäntlahti 4.7 Virallinen juliste; https://rantai.fi/lehdet/punk09-2.pdf

Kulttuuriheinäkuun esiintyjiä voi tutkailla ennakkoon netissä:

– The Dilligafs Rantaituvalla lauantaina 4.7. Myspace: http://www.myspace.com/thedilligafspunk

– Mäski Rantaituvalla lauantaina 4.7. Myspace: http://www.myspace.com/valtiovarastaa

– Sa-Int Rantaituvalla lauantaina 4.7. Myspace: http://www.myspace.com/sainthc

– Kuolleet Sielut Rantaituvalla lauantaina 4.7. Myspace: http://www.myspace.com/kuolleetsielut

– Klaus Rantaituvalla lauantaina 4.7. (Varmistamatta) Myspace:http://www.myspace.com/klausyhtye

– Kingside Rantaituvalla perjantaina 10.7. Myspace: http://www.myspace.com/kingsidemusic

– Hasse Walli Rantaituvalla perjantaina 10.7. Myspace: http://www.myspace.com/hassewalliKotisivut: http://hassewalli.com”

– The Soil Senders Rantaituvalla lauantaina 11.7. Myspace:http://www.myspace.com/thesoilsenders

– Santtu Karhu ja Talvisovat Rantaituvalla perjantaina 17.7.Myspace:http://www.myspace.com/santtukarhu Kotisivut: http://talvisovat.onego.ru

– Arto Rinne ja Satttuma Rantaituvalla lauantaina 18.7. Myspace:http://www.myspace.com/sattumafolk


2009 Haminan Kaupunki on myöntänyt Haminan Rauhan juhlavuoden avustusta yhdistyksellemme 1 200 euroa Kulttuuriheinäkuu -tapahtuman järjestämiseenMukana järjestämässä myös Ky
(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 165, 1 tänään)