Pöllöpeitto

Tällaisena viileänä kesänä vauva tarvitsee lämpimän peiton. Etsiessäni netistä ohjetta vauvan peittoon törmäsin ihanaan pöllöpeittoon.

Pöllöihin tarvittavaa liukuvärilankaa oli hieman vaikea löytää, mutta  Käsityöliike Maijukasta sain vauvalle sopivaa pehmoista lankaa. Pohjaväriksi valitsin perulaisen alpakkasekoitelangan, jotta peitosta tulisi sekä lämmin että pehmeä.

Pöllöt, niiden väliin tulevat kappaleet ja pöllöjen silmät valmistuivat nopeasti. Yhdistin kappaleet toisiinsa virkkaamalla nurjalta puolelta. Silmät kiinnitin ompelemalla. Viimeiseksi ompelin mustuaiset pöllöjen silmiin ranskalaisilla solmupistoilla. Eri kokoisten kappaleiden yhteen virkkaaminen oli tarkkaa ja hidasta puuhaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

 

IMG_20170618_101219 (2)
IMG_20170625_174054
IMG_20170618_120034 (2)

Pöllöpeitto on valmis ja seuraavaksi ajattelin virkata pikselipeiton isoäidin neliöistä samasta pöllöpeittoon käyttämästäni perulaisesta langasta. Väreiksi tulee tälläkertaa eri sävyiset harmaat langat, pohjavärinä vaaleanharmaa. Neliöiden koko on 3,5 cm ja paloja tarvitaan vähintään 1798 kpl. Onneksi neliön muotoiset palaset on helpompi yhdistää kuin pöllöpeiton palaset.

Toisaalta löysin kivan kissapeiton ohjeen, jota voin virkata kun kaipaan vaihtelua neliöiden virkkaamiseen.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 1 160, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments