Aprikoosin väristä kielon lehdillä

Kellastuneet kielonlehdet antavat kauniin värin villalankaan ja nyt niitä löytyy runsaasti metsästä. Kielon lehdet voi kuivata ja käyttää niitä vasta seuraavana vuonna, jos ei syksyllä innostu värjäämään.

Keräsin kielonlehdet edellisenä syksynä vanhaan pyykkikoriin ja annoin niiden odotella vanhan navetan päädyssä olevassa varastossa sopivaa värjäysaikaa. Elokuussa sitten värjättiin  ja lopputulos näkyy kuvassa. Aprikoosin värinen ja ruskea langat on värjätty samassa liemessä, puretusainneena on käytetty 2 g tinasuolaa 100 g villalankaa. Oikeanpuoleinen ruskeaksi värjäytynyt lanka on Seitsemää veljestä, muut ovat käsittelemätöntä luonnonvalkoista villalankaa. Kuvan keskimmäinen lanka on neljäs jälkiväri verihelttaseitikkiliemastä.

 

Kellastuneita kielonlehtiä.Kellastuneita kielonlehtiä.
Kielonlehdet kuivahtavat ja säilyvät ilmavassa paikassa.Kielonlehdet kuivahtavat ja säilyvät ilmavassa paikassa.
Oikeanpuoleinen on seitsemää veljestä, muut käsittelemätöntä vaaleaa villaa.Oikeanpuoleinen on seitsemää veljestä, muut käsittelemätöntä vaaleaa villaa.
(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 3 825, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Hei,

mistä tuota tinasuolaa saa ostaa?

Kyselee innokas värjäri