Piristystä päivään

Kuva Ilkka Ahmavaara

Kuva Ilkka Ahmavaara

Ilkka tilasi netistä tehokkaan rikkaimurin. Imuri osoittautui niin tehokkaaksi, että keittiön vanha räsymattokin oli mennä imuriin. Olin alkukesästä aloittanut kutomaan eteiseen uutta mattoa väreinään oranssi, sininen, turkoos, petrooli ja vihreä. Vihdoin viime viikolla sain maton valmiiksi ja se laitettiin keittiön lattialle. Nyt on imurointi helppoa, kun matto pysyy paikoillaan. Syksyn pimeinä päivinä maton  kaunis väritys piristää kummasti mieltä.

Seuraavaksi ajattelin kutoa maton mökin eteiseen. Sain äidiltäni kuluneen Marimekon unikkokuvioisen pussilakanan. Sama kuvio pienempänä on mökin tyynyliinassa, jonka hiiri oli viime talvena nakertanut rikki. Leikkasin sekä pussilakanan että tyynyliinan matonkuteiksi ja etsin eri sävyisiä sinisiä trikookuteita kaveriksi. Mökin eteisessä ei ole ikkunoita, joten valitsin mattoon kirkkaat värit.

Käsityöliike Maijukassa käydessäni käteeni tarttui myös rulla kirjavaa trikookudetta. Siitä saisi kauniin joulumaton kutomalla mattoon kirjavan lisäksi punaista ja tummansinistä. Sopivaa tummansinistä löysin Katinkulmasta Neuvottomasta.

matonkuteet1

kuteet3

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 93, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments