Marmutin Rannanpojat Kuorsalossa 12.8.2017

Heinäkuun viimeinen viikonloppu oli jälleen kerran teatterin juhlaa Mäntlahden Toivolassa. Kyläteatteri Marmutin esitys on tänä vuona omistettu Mäntlahden Rannanpojille, jonka perustamiskokous pidettiin heinäkuun 10. päivä sata vuotta sitten. Teatterin keinoin katsojille kerrottiin pienen kylän voimistelu- ja urheiluseuran synty, aktiivinen toiminta, toiminnan hiipuminen ja muuttuminen.

Näytelmän on käsikirjoittanut Risto Muurman ja se on hänen seitsemäs Mäntlahden historiasta kertova näytelmä. Ristolla on ilmiömäinen kyky poimia historiasta yleisöä kiinnostavat tapahtumat ja koota ne näytelmäksi, joka pitää katsojan otteessaan alusta loppuun asti. Vaikka näytelmiä on ollut useita ja niissä esiintyvät henkilöt ja näyttelijät ovat tulleet vuosien myötä katsojille tutuiksi, ei näytelmä toista itseään. Jokainen esitys on omanlaisensa, tuore ja yllätyksellinen. Tästä kuuluu kiitos myös näytelmän ohjaajalle Henri Saaraiselle, joka löytää ja tuo esiin käsikirjoituksen sisältämän huumorin.

 

Valokuva Niko SakkoValokuva Niko Sakko
Valokuva Niko SakkoValokuva Niko Sakko
Valokuva Niko SakkoValokuva Niko Sakko
Valokuva Niko SakkoValokuva Niko Sakko

Näyttelijöiden taidot ovat kehittyneet vuosi vuodelta ja he pääsivät näyttämään taitojaan monipuolisesti. Suurin yllättäjä on Timo Porkka monitaitoisuudellaan. Hän on paitsi ilmeikäs näyttelijä niin myös hyvä laulaja ja haitarin soittokin sujuu. Hyvän esityksen kruunasi onnistunut puvustus. Esiintymisasut olivat kauniita ja tyylikkäitä, aina tilanteeseen sopivia. Valokuvat otti Niko Sakko.

Esitykset Toivolassa ovat ohi, mutta 12.8. klo 14.00 on Kuorsalon Seurantalolla vielä yksi esitys. Lisätietoja ja lippuvaraukset Susanna Korpela, puh: 044-3039369, email: suskukoo83@gmail.com.

 

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 181, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments