Pieniä piparkakkutaloja

Piparkakkutaloja on hauska tehdä. Ostin viime vuonna Tampereen käsityömessuilta pienen piparkakkutalon muotit. Pienet muotit ovat siitä mukavia, että voi tehdä erilaisia taloja, kun yhteen taloon ei tarvita paljon koristemateriaalia. Tänä vuonna olin vähän laiska ja leivoin piparkakkutalot ostotaikinasta.

Leivoin osat kahdeksaan taloon ja kutsuin Hennan (11v.) avukseni koristelemaan taloja. Koristeluun tarvittavan pikeerin, jota tein neljää väriä, valmistin itse. Pikeerin lisäksi käytimme koristeluun eri värisiä tähtiä, kullanvärisiä ja valkoisia helmiä, valkoisia lumihiutaleita sekä Pihlajanmarja-karkkeja, joista leikkelimme pieniä paloja kattotiiliksi. Piikeerin laitoimme voipaperista tehtyihin pieniin pusseihin. Ohje pursotinpussin tekoon ja täyttöön löytyy Youtubesta.

Piparkakkutalot olivat pieniä, joten kokosimme ne  pikeerin avulla ja sormet säästyivät palovammoilta, joita tulee helposti kuumalla sokerilla liimatessa. Kolmen tunnin uurastuksen jälkeen meillä oli kahdeksan sievää piparkakkutaloa, jotka saavat lumikerroksen pölysokerista jouluaattona.

 

Koristelussa tarvittaavaa.
Valmiita ja melkein valmiita taloja.
Kolmen tunnin ahkeroinnin jälkeen.
(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 210, 1 tänään)
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments