↑ Palaa kohteeseen Rantaitupa

Ulkoilmaelokuvat

ulkoilma

14.9.2013 illalla yhdentoista aikaan koekatseluillassa. Viisimetriä leveätä kankaalta elokuva todellakin näytti elokuvalta, vaikkei sitä tästä kuvasta voi kuin vain arvata. Valokuva: Ilkka Ahmavaara.

Kalusto ulkoilmaelokuvien näyttämiseen Rantaituvalla sinänsä on. Syyskuussa 2013 tehtiin muutama koekatselu. Pagodin lava-aukon eteen ripustettiin useasta lakanasta ommeltu noin viisi metriä leveä kangas ja siihen heijastettiin  elokuvaa yhdistyksen Seprarahoituksella hankkimalla Videotykillä.

Kuvanlaatu oli erinomainen ja näkyi hyvin syksyisen illan pimeydessä. Ääni saatiin ulos tyydyttävästi Ilkan pienillä PA laitteilla, kahdella kaiuttimella. Hyvän äänimaailman saamiseksi tarvittaisiin mielellään neljä kaiutinta. Koekatseluiltana oli lisäksi kylmä, mutta ei onneksi satanut.

Suurin ongelma elokuvaesityksen esittämisessä on lupamaksut, niistä täytyisi neuvotella, olisiko mahdollista saada samanlaiset esitysoikeudet kuin esimerkiksi kouluilla on. Pieni kyläkulttuuriyhdistys kun ei ole mitenkään rinnastettavissa kaupalliseen elokuvateatteriin. Ehkäpä asia selviää ja näemme elokuvia jo syksyllä 2015?

1 kommentti

  1. Ilkka Ahmavaara

    Tuli mieleen ensielokuviksi, oisko Tarkovskin Solaris ja Kaurismäen Le Havre? Jos nyt loppukesästä saatais elokuvailtoja aikaan.
    0

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>