Palaa kohteeseen Rantaitupa

Ulkoilmaelokuvat

ulkoilma

14.9.2013 illalla yhdentoista aikaan koekatseluillassa. Viisimetriä leveätä kankaalta elokuva todellakin näytti elokuvalta, vaikkei sitä tästä kuvasta voi kuin vain arvata. Valokuva: Ilkka Ahmavaara.

Kalusto ulkoilmaelokuvien näyttämiseen Rantaituvalla sinänsä on. Syyskuussa 2013 tehtiin muutama koekatselu. Pagodin lava-aukon eteen ripustettiin useasta lakanasta ommeltu noin viisi metriä leveä kangas ja siihen heijastettiin  elokuvaa yhdistyksen Seprarahoituksella hankkimalla Videotykillä.

Kuvanlaatu oli erinomainen ja näkyi hyvin syksyisen illan pimeydessä. Ääni saatiin ulos tyydyttävästi Ilkan pienillä PA laitteilla, kahdella kaiuttimella. Hyvän äänimaailman saamiseksi tarvittaisiin mielellään neljä kaiutinta. Koekatseluiltana oli lisäksi kylmä, mutta ei onneksi satanut.

Suurin ongelma elokuvaesityksen esittämisessä on lupamaksut, niistä täytyisi neuvotella, olisiko mahdollista saada samanlaiset esitysoikeudet kuin esimerkiksi kouluilla on. Pieni kyläkulttuuriyhdistys kun ei ole mitenkään rinnastettavissa kaupalliseen elokuvateatteriin. Ehkäpä asia selviää ja näemme elokuvia jo syksyllä 2015?

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 236, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jyrki

Hei, Oletteko järjestäneet ulkoilmaelokuvanäytöksiä? Kiinnostaisiko järjestää yhteistyössä meidän kanssamme? Teemme vuosittain useita ulkoilmaelokuvanäytöksiä käyttäen 35mm filmiprojektoria. Saamme vuokrattua klassikkoelokuvat vv 1930-2005 arkistosta. Kuvia esityksistämme on sivuilla http://www.helsinginstudiopalvelut.com. Rahoituskuvioita varten kannattaa hankkia sponsori, jonka mainoksia voimme näyttää esityksen alussa. Esim. k -kauppiaat ovat usein lähteneet mukaan esityksiin. Ottakaa yhteyttä, niin kuulostellaan… Read more »