Rantaiportaali kokeiluvaiheessa

Olen nyt aloittanut portaalikokeen, eli pystyttänyt ei julkisen koeportaalin. Se tarkoittaa kokonaisuutta, johon voi luoda erillisiä itsenäisiä kotisivuja tai blogeja niin paljon kuin tarvetta on. Hallitsemansa alasivuston/blogin voi laittaa halutessaan myös julkiseksi.

Sivustot toimivat WordPress tekniikalla, eli samantyyppinen portaali kuin esim. WordPress.com tai Kymenlaakson kyläportaali, mutta tämä ei maksa mitään ja mahdollisesti tarvittavat lisäominaisuudetkaan eivät maksa mitään.

Koesivuston ylläpitäjille on tukifoorumi avattu.

Koesivuston ylläpitäjille on tukifoorumi avattu.

Koesivuston superviisarin sivu.

Koesivuston superviisarin sivu.

Pidän systeemiä yllä palvelimella koemielessä ainakin pari vuotta, jona aikana sitten kokemuksista viisastuneena asennan vastaavan (tai liitän tämän) rantai.fi sivuston alle ihan viralliseksi portaaliksi. Sieltä saa sitten yhdistykset tai yksityiset kansalaiset valmiin ilmaisen kotisivun/blogin pohjineen. Ulkoasun ja toiminnallisuuden voi muokata millaiseksi haluaa.

Ilmaisuus on paljolti kiinni siitä, kuinka paljon härpäke vaatii palvelimelta ominaisuuksia, tilaa ja tehoa webhotellissa, joka ei ole ilmainen. Niin kauan kuin lisäkuluja ei tule, ei ole tarvis ottaa keneltäkään mitään hintaa, Rannantaikaa väki kun on voittoa tavoittelematon yhdistys (tän koesivuston kustannan ite).

Jos haluat osallistua kokeeseen ja perustaa itselleen blogin tai kotisivun, laita email minulle (erakko@dlc.fi), niin pannaan sivustosi pystyyn.
Tämä on hyvä tilaisuus harjoitella WordPressin hallintaa. WordPressistä voi sitten jatkossa xml tiedostona tallentaa ja siirtää koko blogin muuallekin, jos tämä koepalvelu päättyy (noin kaksi vuotta ainakin jatkuu).

Esimerkiksi voit sisällyttää sivuillesi julkisen keskustelufooumin, jos haluat. Spämmi ja roskapostista ei ole pelkoa, taustalla hääri näkymättömissä erittäin tehokas torjunta ohjelma. Voit myös sisällyttää sivuillesi ei julkisia toimintoja, esimin foorumeita tai muita areenoita, jotka näkyvät vain sivuillesi rekisteröityneille käyttäjille tai määrittämillesi ryhmille jne.

On tietysti mahdollista, että sivusto jatkaakin maailman tappiin ja sen domain sitten muuttuu joksikin julkisemman näköiseksi kuin koesivut, esimerkiksi rantaiportaali.org.

Uusia blogisteja/kotisivun pitäjiä on tullut kokeilemaan jo muutama. Heitä varten laitoin sivustolle myös WordPress tukifoorumin: http://koesivusto.org/community/.

Alla esimerkki siitä, miltä uusi sivusto näyttää ennen kuin uusi omistaja on lsiännyt sinne mitään sisältöä tai muotoiluja.

Karun näköinen on sivuston ranka ennen muotoiluja. Tälle samalle rangalle on myös tehty esim. rantai.fi ja koesivusto.org (superviisarin sivu).

Karun näköinen on sivuston ranka ennen muotoiluja. Tälle samalle rangalle on myös tehty esim. rantai.fi ja koesivusto.org (superviisarin sivu).

 

 

 


 

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 69, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments