Elisan php ja mySQL palvelimet hajalla?

Alla tänään Elisan teknisille servicespesialisteille lähettämäni email:

“Php ja mySQL palveliimissanne on vika!

Olen kirjoittanu jo monesti tästä pätkivästä adsl yhteydestänne, jonka kanssa menee hermot, mutta muistanut kuitenkin kiittää siitä, että kotisivutilanne on toiminut asianmukaisesti. Tuo kiitos on ollut ennenaikainen.

29.4. oli erityisen pätkivä päivä nettiyhteydessänne ja samana päivänä ilmeni sitten tämä uusi vika, WorPress pohjainen sivustomme lakkasi latautumasta säälliseen aikaan. Lautausaika vaihtelee 10 sekunnin ja kymmenen minuutin välillä! Tänään aamulla kymmenen maissa sivustot yllättäen lähtivät rullaamaan normaalisti, latausaika pari sekuntia, mikä on ihan jess. Mutta sitten klo 14:50 suurinpiirtein tuli taas seinä vastaan. Viikon on ollut siis palvelu käytännössä kelvoton, eikä vika näytä nytkään korjaantuneen.

Olen tämän viikon kuluttanut suurimmen osan työajastani ongelman syitä etsien, ensialkuun laitoin sivustolle html välimuistituksen, jotta se latautuisi nopeasti yleisöllemme ja edes suht oikein. Tämän lisäksi olen suorittanut erilaisia testejä ja tutkimuksia oman sivustomme koodissa, löytämättä mitään vikaa, vaikka hiukan olen kokonaisuutta sinänsä keventänyt (sinänsä hyödyllistä opiskelua). Sivustomme on WP sivustoksi varsin kevyt muutenkin noin kokonaisuutena. Tuo, että tänään sivut aukesivat todella nopeasti todistaa mielestäni aukottomasti sen, että vika on nimenomaan Elisan Oyj:n, siis edutamanne yrityksen, palvelimissa. Tehkää jotain!

Valtaosa työajastani kuluneen viikon aikana on sujunut tähän palvelinongelmaanne ratkaisun selvittämisessä vippaskonstein, pienen yleishyödyllisen kyläkulttuuriyhdistyksen varoin, jota Elisa kaiken kukkuraksi vielä melkolailla olemattomasta palvelustaan laskuttaa raskaasti! Sivuston päivittäminen on käytännössä ollut pysähdyksissä kuluneen viikon ajan, sillä välimuistia ei voi käyttää wp:n päivitystilassa. On kohtuutonta yrittää päivittää uutta sivua kun ulkoasun esikatselun odottamiseen menee kymmenen minuuttia, mitä?

Internetyhteyden suhteen Rannantaikaa väki ry on täysin Elisan armoilla, Elisa on ainoa operaattori joka tarjoaa adsl yhteyttä alueellamme, mutta kotisivutilan voimme siirtää muuallekin, tosin sopimus on voimassa Elisan kanssa vielä pitkään, ellei sitä riitauteta. Olisiko kuitenkin mahdollista, että Elisan puolesta heidän palvelunsa voitaisiin saattaa toimivaksi? Voisiko Elisan palvelu toimia?

Pikaista ja asiallista vastausta odotellen, kesän internetkiireiden jo kolkutellessa,

Ilkka Ahmavaara”

 

Tuo html välimuistitus on tarkoitettu nopeuttamaan todella suurten WordPress sivustojen latautumista TOIMIVILLA palvelimilla, esimerkiksi vaikkapa jonkun kaupungin nettisivut. Kun Php ja tietokanta MySQL eivät toimi oikein, ei tietenkään välimuistitustakaan saa kuin osittain toimimaan. Rannantaikaa väki ry:n kotisivusto on senverran pieni, että normaalioloissa se ei tarvitse lainkaan välimuistitusta, mutta kun Elisalla nuo normaaliolot näyttävät olevan varsin poikkeuksillisia ja harvinaisia ilmiöitä.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 29, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments