mantlahti.fi odottaa ottajaansa

Osoitteessa mantlahti.fi odottaa valmis ilmainen sivusto ottajaansa Mäntlahden seudulta. Esittelysivu on nimetty “Rakila-Mäntlahti-Pyötsaari”, mutta nimen voi vaihtaa miksi tahansa uuden ylläpitäjän mukaan. Esimerkkejä: Mäntlahden kylän kotisivut, Mäntlahden Rannanpoikien kotisivut, Mäntlahden metsästäjät, Rakilan kylä, Pyötsaaren kylä.

Sivun voi asettaa minkä tahansa Mäntlahden seudulla toimivan yhteisön piiriin, ei sen tarvitse olla kaikille alueen kylille yhteinen. Sivu kuuluu Kymenlaakson kyläportaaliin, joka on EU tuella pystytetty, joten mainonta on siellä kielletty, mutta uutisoida paikallisesta yrittäjyydestä toki saa.

Rannantaikaa väki ry on maksanut mantlahti.fi domainin vuosimaksut viideksi vuodeksi eteenpäin (noin 20 € vuosi), että siitäkään ei kotisivujen omistajalle tule kuluja. Mitään muutakaan vuosimaksua sivustosta ei tule, se kuuluu jäsenetuihin Kymenlaakson kylät ry:ssä.

Domainin mantlahti.fi, joka viittaa tietysti Mäntlahden kylään, voi tarvittaessa vaihtaa Kykyportaalin alla olevaksi domainiksi, jolloin se on muotoa “kymenkylat.fi/rakila” tai “kymenkylät.fi/pyötsaari” esimerkiksi.

WordPressillä toteutettu sivusto on helppo ylläpidettävä, mitään erityistaitoja ei tarvita. Roskapostia ei sivustolle tule, vaikka vuorovaikutteisuus olisi päälläkin, järjestelmä pitää siitä automaattisesti huolen.  Vuorovaikutteisuuden voi myös kokonaan poistaa sivustolta helposti, jos kokee sen ongelmallisena.

Voit mennä vapaasti katselemaan esimerkkisivua ja vaikka rekisteröityä sinne sisäänkin, kokeilla kirjoittamista ja julkaisemista. Sivusto ei ole toistaiseksi julkisesti netissä niin, että hakukoneet, kuten Google, huomioisivat sitä millään tavoin.

Esimerkkisivumme ulkonäköä etusivulta.

Esimerkkisivumme ulkonäköä etusivulta.

Koko sivuston ulkoasu voidaan muuttaa aivan toisenlaiseksi, erilaisia kyläsivujen toteutuksia voi käydä katsomassa Kymenlaakson kyläportaalissa noin malliksi. Esimerkkisivustomme on aika laaja ja monimutkainen, yksikertaisempikin kenties riittää.

Lisää tietoa saa allekirjoittaneelta sähköpostitse erakko@dlc.fi tai Mervi Hyppäseltä mervi@saunalahti.fi.

Myös sivuston uuden ulkoasun luomisessa autan parhaani mukaan aikaa säästämättä.

 

Ilkka Ahmavaara

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments