Mäntlahti – Pyötsaari – Rakila osayleiskaava etenee

Mäntlahti – Pyötsaari – Rakila osayleiskaavan luonnos alkaa olla valmiina. Haminan Energialta odotetaan vielä virallista ilmoitusta siitä, aikooko se rakentaa tuulimyllyjä maakuntakaavaan merkittyyn Harvajanniemen tuulipuistoon, vai luopuuko se koko hankkeesta.

Puolustuvoimat on esittänyt kannakseen, että Pohjois-Kymenlaaksoon saa rakentaa tuulivoimaloita maakuntaenergiakaavaan suunnitelluille alueille ja Etelä-Kymenlaaksoon muutamille kaavaan merkityille alueille voidaan rakentaa, kunhan tutkakompensaatiota maksetaan 500 000 euroa tuulivoimalaa kohden. Osalle kaavaan merkityistä alueista puolustusvoimat ei salli rakennettavan kuin korkeintaan 50 metriä korkeita voimaloita ja joillekin alueille se sallii ainoastaan yhden ison voimalan rakentamisen. Harvajanniemen tuulivoimalapuisto kuuluu viimeksi mainittuihin alueisiin.

Haminan kaupunginhallitus teki aikoinaan päätöksen, että MPR-alueen osayleiskaavan suunnitteluun tulee ottaa mukaan tuleva tuulivoimalapuisto. Mutta, jos puistoa ei tulekaan, se voitaneen jättää pois kaavasta ja kaava saadaan suunnitelmien mukaisesti hyväksyttyä vuonna 2015.  Tällä hetkellä tavoitteena on, että kaavaehdotus lähtee lausuntakierrokselle huhtikuussa.

Rannantaikaa lehden toimitus seuraa kaavoituksen etenemistä ja tiedottaa siitä mahdollisuuksien mukaan. Kaavehdotuksen julkaisemista odotellessa kannattaa käydä tutustumassa kaavoitusta varten tehtyihin luontoselvityksiin, jotka löytyvät Hamina kaupungin nettisivuilta.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 219, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments