Ihmeiden aika ei ole ohi!

Nytkähti tuossa pari päivää sitten Rannantaikaa väen uusien vuorovaikutteisten kotisivujen tekeminen vauhtiin. Olin vähän pantannut koko touhua, kun Elisan palvelut tuntuivat tökkivän. No laiskasti viimein rupesin katsastelemaan helpoimmasta päästä, eli kuis WordPressin sais asennettua ja saisko siltä pohjalta tarvitsemaani php pohjaista systeemiä aikaan ja hups.

Tapahtui niin, että aikani haahuiltuani erilaisten WP: Teemojen etsinnän parissa, löytyikin sitten yksi sellainen, joka oli ja siis on todella laajasti konfiguroitavissa, itse asiassa rajattomasti, aina jokaista php ja css koodia myöten! Nimeltään Graphene. Aivan loistava, suosittelen. Kertakaikkiaan hämmästyin. Säästyin siis aika tavalla työläältä alusta kaiken koodaamiseen ryhtymiseltä, johon olin varautunut nähtyäni niin monia kelvottomia WP pohjia. Valmista runkoa on huomattavasti näppärämpää muokata, kun se todellakin on mahdollista tämän Teeman pohjalta lähinnä kai rajattomasti.

Sisällön siirtokin on onnistunut varsin näppärästi (jopa copypeistaamalla suoraan, kiitos näppärien lisäosien), joten arvelenpa, että sivusto on valmis julkaistavaksi tuossa tuota noin, viikon päästä. Tietysti kehitystyö jatkuu senkin jälkeen, mutta että vanha html pohjainen sivusto saa sitten väistyä, tämän ylläpitäminen on vain niin tuhat kertaa helpompaa. Enpä enää ihmettele, että periaatteessa WP pohjaisia käyttöliittymiä alkavat olla kaikki maailman sivustot, niin firmojen kuin viranomaisten sisäiset kuin julkisetkin järjestelmät.

Ja luojan (tai sensellaisen) kiitos, Elisan niin palvelintila kuin internetyhteyskin ovat molemmat toimineet viimein täysin moitteettoimasti. Ihmeiden aika ei todellakaan ole ohi.

Rannantaikaa väki ry:n uusi entistä laajempi ja ensikertaa myös vuorovaikutteinen sivusto on siis odotettavissa ensi iltaansa jo viikon päästä.

4

Kevättä ilmassa! Valokuva: Ilkka Ahmavaara

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 16, 1 tänään)
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments