Suomen paras kotiseutukirja ja erityisen hyvin korjattu seurantalo?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mäntlahden Toivola. Kuva: Ilkka Ahmavaara

Kotiseutulitiiton uusimmassa Hilja -uutiskirjeessä kuulutetaan: “Etsimme Suomen parasta kotiseutukirjaa ja erityisen hyvin korjattua seurantaloa”. Tässä olisi kaakonrannan kylilläkin mahdollisuus taas juosta jos ei maailman niin ainakin Suomen kartalle, ellei kaikkia seurantalojamme ja kirjojamme ole jo palkittu.

Kyläkirjojen voittaja julkistetaan Turun Kirjamessuilla lokakuussa. Kilpailuun voi ilmoittaa joko tänä vuonna ilmestyvän tai viime vuonna ilmestyneen kirjan.

Lisätietoja: toimisto@kotiseutuliitto.fi, puh. (09) 612 6320

Ote uutiskirjeestä kuvineen ja linkkeineen alla.

 

Kotiseutuliitto etsii Suomen parasta kotiseutukirjaa

Ehdotukset 31.5. mennessä

Vuoden kotiseututeos -palkinto on Suomen Kotiseutuliiton jakama tunnustus, joka kannustaa kotiseutukirjojen tekijöitä ja tuo näkyvyyttä hyvälle kotiseutukirjallisuudelle.

Vuoden kotiseututeos -kilpailuun voi osallistua kirja, joka on julkaistu palkitsemisvuonna tai sitä edeltävänä vuonna. Kirja tulee toimittaa ehdotuslomakkeen kanssa Kotiseutuliiton toimistoon aiemmista kilpailuvuosista poiketen jo 31. toukokuuta mennessä. Ehdotuslomakkeen voi tulostaa liiton kotisivuilta osoitteesta www.kotiseutuliitto.fi/toiminta/palkinnot/vuoden-kotiseututeos.

Raati valitsee ehdolla olevien teosten joukosta kilpailun finalistit. Lopullisen palkinnonsaajan päättää Kotiseutuliiton nimeämä valitsija, tänä vuonna opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen. Voittaja julkistetaan Turun Kirjamessuilla lokakuussa. Lue lisää: Kotiseutuliitto etsii Suomen parasta kotiseutukirjaa

Tiedätkö hyvin korjatun seurantalon, joka ansaitsee tulla palkituksi? Nyt etsitään vuonna 2016 palkittavaa seurantaloa, jota on korjattu vanhaa kunnioittaen ja jonka käytettävyys on korjausten myötä parantunut.

Palkittavan seurantalon tulee olla korjattu siten, että mahdollisimman paljon sen alkuperäisestä hengestä on säilytetty, korjaukset on tehty vanhaa kunnioittavilla korjausmenetelmillä ja esteettömyys sekä mahdolliset laajennukset on suunniteltu vanhaan rakennukseen sopiviksi.

Ehdotuksia palkittavista taloista voivat jättää niin yksityishenkilöt kuin erilaiset yhteisötkin. Ehdotukset pitää lähettää 31.3. mennessä.

Ilkka Ahmavaara

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 16, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments