Juttuja Maaliskuun 2020 numeroon

Tuoreeks terveeks!

Lähestyvän Runebergin päivän kunniaksi minulla on ilo ilmoittaa, että Rannantaikaa lehden maaliskuun numeron valmistaminen on alkanut. Aineiston jättöpäivä, se välttämätön Deadline on jälleen, vaihdetaanpa almanakan sivua, helmikuun viidestoista päivä (15.2.2020), nyt se on lauantaipäivä.

Helmikuu on toden totta alkanut, vaikka vaikutelma on enemmänkin syksyn sävelen lokakuinen, mutta ehkäpä saamme jo alkavalla viikolla talven. Itseasiassa terminen talvi näyttäisi alkaneen jo(!) tammikuun 25 päivä Mäntlahdessa, mutta kiikun kaakun se on sinnitellyt. Näin on alkanut uusi vuosikymmen, ehkei sään puolesta niin riemukkaasti. Vanhan sanonnan mukaan kynttilän päivänä on puolet talven lumista tullut, se päivä on tänään..

Kevät on vuosikokousten aikaa ja niistä kannattaa ilmoittaa lehdessä, kuten muistakin kevätajan tapahtumista. Lehti pyrkii menemään painoon maaliskuun 2. päivä ja jakeluun menee ainakin viikko, jos ilmoituksesi osuu noihin maaliskuun alun katvepäiviin, voidaan se kuitenkin laittaa nettiin Klamilan ja Rannantaikaa väen yhteiselle kalenterisivulle, että kannattaa lähettää.

Koska jokainen ihminen on laulun arvoinen ja lisäksi Rannantaikaa lehden toimittaja, kaikenlaiset aiheet ja kirjalliset muodot ovat tervetulleita. Mitä puuhaillaan Klamilan koulussa? Sieltä ei ole pitkään aikaan ollut juttua lehdessämme. Onko Klamilan hyppyrimäestä tulossa kuntokeskus portaineen? Miten Mäntlahden teatteri suunnittelee? Onko kylille tulossa kesätapahtumia, niistä voi jo alustavasti kertoa nyt. Kesäkuussa on taas ainakin valtakunnallinen Avoimet kylät päivä. Ja miten alueitamme kaavoitetaan tulevaisuutta varten, maakunta-, energia- ja osayleiskaavat ja mitä niitä onkaan, lienevät jossain vaiheessansa?

Mennyt aika, miten ennen elettiin täällä ja muualla? Monella lienee muisteloita pöytälaatikoissa, päiväkirjoissa, erilaisia touhuja ja sattumuksia valokuvina, runoina ja muina merkintöinä. Pääsiäisen viettoa kylillä ennen ja nyt? Historian kirjoistakin on saattanut löytyä mieltä kiinnittäviä asioita. Mitä monipuolisempi lehti, sitä hauskempi lukea.

Kohti kevättä ja pääsiäistä!

Ilkka Ahmavaara
erakko@dlc.fi

https://rantai.fi
Tel: 045 136 5882
Simonmäentie 18, 49840 Mäntlahti

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 77, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments