Uusi kotiseutulehtien neuvottelukunta aloittaa työnsä

kotiseutuliitto8.3.2016

Tiedote Kotiseutiluuton sivuilla

Sähköpostiini tupsahtelee tuolloin tällöin Kotiseutuliiton tiedotteita ja laittelen niitä luettavaksi myös tänne sikäli kun huomaan jonkin asian koskettelevan meitä täällä ruohonjuuritasollakin.

Ehkäpä tässä uutisessa saattaisi olla siementä Rannantaikaa -lehdenkin rahoitukseen joskus tulevaisuudessa ja tietysti uusienkin lehtien synnyttämiseen.

Jo pelkästään Mäntlahteen mahtuisi varmaan kolmekin lehteä Rannantaikaan lisäksi, jos vain tekijöitä ja rahoitusta löytyy.. Tiedote Kotiseutuliiton sivuilla tässä.

Sähköpostissa tarkennetaan käsitettä: “kotiseutulehdiksi määritellään kotiseutu- ja kaupunginosayhdistysten ja vastaavien yhdistysten julkaisemat aikakaus- ja sanomalehdet.” Tekstistä ei selviä, kuuluuko kategoriaan mukaan myös jäsenlehdet, Rannantaikaahan on jäsenlehti.

Alla itse tiedotteen teksti nettisivuilta:

Uusi kotiseutulehtien neuvottelukunta aloittaa työnsä

Suomen Kotiseutuliiton tiedote 8.3.2016

Suomen Kotiseutuliiton hallitus on nimennyt jäsenet uuteen kotiseutulehtien neuvottelukuntaan. Neuvottelukunnan puheenjohtajaksi on kutsuttu ministeri, Kotiseutuliiton hallituksen varapuheenjohtaja Raimo Sailas. Neuvottelukunnan tavoitteena on kehittää kotiseutulehtiä sekä lisätä niiden näkyvyyttä ja arvostusta.

Puheenjohtajan lisäksi neuvottelukunta koostuu 15 jäsenestä, jotka edustavat monipuolisesti kotiseutulehtien kenttää.

– Odotan innostuneena neuvottelukunnan työskentelyä, sanoo Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo. – Näin vahvalla asiantuntevalla joukolla syntyy varmasti hyviä ideoita, miten kotiseutulehtiä kehitetään kohti hyvää tulevaisuutta.

Kotiseutulehtien neuvottelukunnan työssä kotiseutulehdiksi määritellään kotiseutu- ja kaupunginosayhdistysten ja vastaavien yhdistysten julkaisemat aikakaus- ja sanomalehdet. Neuvottelukunnan tehtävänä on seurata kotiseutulehtien kenttää, keskustella tulevaisuudennäkymistä sekä tehdä aloitteita kotiseutulehtien näkyvyyden parantamiseksi ja hyvien käytänteiden esille tuomiseksi.

Neuvottelukunta aloittaa työnsä huhtikuussa 2016 ja se kokoontuu pari kertaa vuodessa Helsingissä. Neuvottelukunnan kauden pituus on kaksivuotinen.

Neuvottelukunnan sihteerinä toimii Kotiseutuliiton tiedottaja Elina Kuismin. Kokouksiin osallistuu myös Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo.

Neuvottelukunnan jäsenet:
kehittämissuunnittelija Tuija Ahola, Seinäjoki
YTM, toimittaja Helena Anttiroiko-Mehtälä, Kokkola
päätoimittaja Katriina Avonius, Tampere
lehtori, Lohjan Kotiseutututkimuksen Ystävät ry:n varapuheenjohtaja Timo Eränkö, Lohja
päätoimittaja Juha Heikkilä, Haapajärvi
VT, Turku-Seuran puheenjohtaja Tapio Jokinen, Turku
FM, toiminnanjohtaja P. T. Kuusiluoma, Tampere
eläkeläinen Mauri Lasonen, Kaarina
valokuvaaja, yrittäjä Henna Mitrunen, Karkkila
markkinointiviestijä Leena Rautanen-Saari, Nurmijärvi
päätoimittaja Timo Simula, Kokemäki
FM, asiakirjahallinnon päällikkö Ari Sirén, Valkeakoski
toimitusjohtaja Pirjo Toivonen, Espoo
päätoimittaja Kari Varvikko, Helsinki
FM Airi Vilhunen, Helsinki

Lisätiedot:
Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo, puh. 040 733 7033, etunimi.sukunimi @ kotiseutuliitto.fi
http://kotiseutuliitto.fi/liitto-jarjestona/organisaatio/jaostot-neuvott…

 

Kävijöitä [slimstat f=’count-all’ w=’ip’]content_id equals current[/slimstat]. Käyntejä [slimstat f=’count-all’ w=’id’]content_id equals current[/slimstat].
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments