Museotien turvallisuus puhuttaa

Museotiellä kovaa ajavat autoilijat ja moottoripyöräilijät ovat olleet huolenaiheena jo vuosia ja  kyliltä on otettu yhteyttä eri tahoihin, mutta mitään ei ole nopeuksien hillitsemiseksi tapahtunut. Elokuussa ELY-keskuksesta neuvottiin tekemään toimenpide-ehdotus sähköpostilla. Mietittiin, että yhden henkilön tekemällä ehdotuksella ei taida olla paljon merkitystä ja kutsuttiin asiasta kiinnostuneita Paussi-kioskille keskustelemaan Museotien turvallisuudesta ja ehdotuksista, miten turvallisuutta voitaisiin lisätä mm. hidastetöyssyjen avulla.

Kymmenkunta henkilöä saapui 12.8. kioskille keskustelemaan Museotien turvallisuudesta. Esille tuli monta ehdotusta, miten turvallisuutta voitaisiin lisätä. Tärkeänä pidettiin koko Museotien huonokuntoisen asfaltin korjaamista. Hidastetöyssyjä tai korotettua suojatietä sekä puollettiin että vastustettiin. Keskustelussa tuli esille mm. Klamilan korotettu suojatie, joka koettiin liian korkeaksi. Hidasteen ei ole tarpeellista olla niin korkea, että autoilija joutuu lähes pysähtymään sitä ylittäessään. Pääasia on, että autoilija joutuu hidastamaan nopeutensa.

Vilkkaan keskustelun ja mielipiteiden vaihdon jälkeen kokouksessa sovittiin, että laaditaan toimenpide-ehdotus ELY-keskukselle, johon laitetaan esiin nousseet asiat ja kerätään kyläläisten nimiä tukemaan ehdotusta. Nimien keräys on aloitettu ja se jatkuu 26.8. asti. Ehdotus on myös mahdollista käydä allekirjoittamassa Paussi-kioskilla. Kioski on suljettu, mutta nimen voi käydä kirjoittamassa Poelmanilla. (Sisäänkäynti pihanpuolelta.)

EHDOTUKSEN TEKSTi:
“Ehdotamme uuden tekniikan automaattisia nopeusvalvontalaitteita (peltipoliiseja) molempiin suuntiin kylän keskustaan tultaessa tai matalia hidastetöyssyjä tai vähän korotettua suojatietä ja tärinäraitoja linja-autopysäkkien väliselle tieosuuden. Lisäksi ehdotamme taajamakylttejä Mäntlahtikyltin läheisyyteen kylän molemmille puolille. Pidämme myös tärkeänä, että Museotien asfaltti on hyvässä kunnossa, mitä se ei tällä hetkellä ole.”

Poliisivalvonna lisääminen tuli esille kokouksessa. ELY-keskuksesta kehoitettiin myös ottamaan yhteyttä Kaakkois-Suomen poliisiin ja pyytämään liikenteen valvontaa. Olen useampana päivänä soittanut Kotkan poliisiasema/rikosilmoitusten vastaanotto, palvelupäivystys -numeroihin, mutta sieltä ei vastata. Kaakkois-Suomen poliisin keskus kyllä vastaa ja yhdistää jonnekin, kun kertoo asiansa, mutta numerosta ei kukaan vastaa ja lopulta kuuluu vastaus: ” Palvelussammme on ruuhkaa, soittakaa hetken kuluttua uudelleen”.

Päivitys 8.9.2018

Nimiä kerättiin lähinnä Mäntlahden kylän alueelta ja 61 henkilöä allekirjoitti ehdotuksen ja se lähetettiin nimilistojen kera ELY-keskukselle.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 102, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments