Heinätalkoita ja liikenneturvallisuutta

Olemme saaneet nauttia kesähelteistä useamman viikon. Helteiden varjopuolena on, ettei oikein jaksa tehdä mitään. Ryöstöpelto, jota on pidetty kunnossa talkoilla,  on kuitenkin hoidettava. Tiilikan Heimo niitti heinät viime viikolla.  Maanantaiaamuna lenkin jälkeen, kun ei enää ollut niin helteistä, päädyttiin Porkan Tarjan kanssa haravoimaan Ryöstöpellon osaa, missä oli paksua heinää. Sovittiin, että haravoidaan puolet pellosta.

Olimme jo lopettelemassa haravointia, kun Nopasen suunnalta asteli Heikki haravan ja hangon kanssa. Ensin vähän haasteltiin ja Heikki kertoi, kuinka hänen äitinsä aikoinaan haaveili, että joskus olisi niin paljon aikaa, että voisi käydä heinänteon jälkeen haravoimassa pellolta karissseet. Aikaa ei kuulemma löytynyt. Jutteluhetken jälkeen jatkettiin haravointia. Kasatut heinät kannettiin pellon laidoille puiden alle.

Heinän kanto sujuu Merviltä vaikka hangon varresta on vain puolet jäljellä.
Tarja kantoi heinät haravaa apuna käyttäen.

Tertun keittämä kahvi piristi mukavasti.

Urakka oli melkein valmis, kun Nopasen Terttu tuli pellolle kori käsivarrellaan. Hän oli keittänyt talkoolaisille kahvit. Kahvittelun lomassa keskusteltiin Museotien kasvaneesta liikenteestä ja kovaa ajavista hurjastelijoista. Mäntlahden keskustan kohdalla tiellä on 40 km/h -nopeusajoitus, mutta koska valvonta puuttuu, ei sitä aina noudateta, vaan kylän läpi ajetaan kovaa. Terttu oli ollut yhteydessä Destiaan mahdollisen hidastetöyssyn saamisesesta kylän keskustaan. Puhelimeen vastannut henkilö oli ilmoittanut, ettei asia kuulunut heille ja kehoittanut soittamaan Trafiin. Sieltä ei koskaan tullut takaisinsoittoa Tertun soittopyyntöön. Kahvin jälkeen Heikki vielä haravoi karisseet pellolta.

Hidastetöyssy Mäntlahteen

Soitin talkoiden jälkeen ELY-keskukseen ja sieltä vastasi ystävällinen naisääni, joka kehoitti tekemään toimeksiantoesityksen hidastetöyssystä sähköpostilla ELY-keskukselle. Hän antoi vielä  sähköpostiosoitteen, johon esityksen voi lähettää.

Mietimme, että yksityishenkilöiden tekemillä esityksillä ei taida olla paljon merkitystä ja sovittiin Poelmanin Lailan kanssa, että kutsutaan asiasta kiinnostuneet Paussi-kioskille suunnittelemaan yhteistä esitystä ELY-keskukselle. Laila ja Korpelan Susanna hoitivat koolle kutsumisen, joten tervetuloa Paussi-kioskille 12.8. klo 18.00 keskustelemaan hidastetöyssyn tarpeellisuudesta Museotiellä Mäntlahden kohdalla.

 

 

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 188, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments