Haminan itäisten rantakylien ympäristökartta valmistunut

Kartan graafisen työn ja taiton on tehnyt Ilkka Ahmavaara. Kartta sisältää Maanmittauslaitoksen Maastotietokannan 06/2014 aineistoa http://www.maanmittauslaitos.fi/avoindata _lisenssi_versio1_20120501

(Päivitetty 16.7.2015)

Maanmittauslaitoksen vapautettua karttatietokantansa vapaaseen julkiseen käyttöön (avoin data), tuli mahdolliseksi valmistaa laitoksen karttapohjien avulla viimein erilaisia karttoja tarpeisiin, joihin ei karttoja ole aiemmin ollut saatavilla. Tällainen on tämä Rannantaikaa lehden toimituksen tuottama Haminan itäisten rantakylien ympäristökartta Rakilan, Mäntlahden ja Pyötsaaren alueista.

Kartan takasivulla kerrotaan jokaisen kolmen kylän historia ja etusivulla on karttaan merkittynä niin luonto- kuin historiallisiakin kohteita, sekä ne palvelut, joita kylille on syntynyt. Kartassa on käytetty päällekkäin korkokuvakarttaa ja peruskarttaa.

Kartan ensipainos on toki puutteellinen, mutta palautteen pohjalta sitä voidaan muuttaa vastaamaan paremmin tarpeita. Kartassa voidaan esitellä paikallisia vaikkapa matkailuun liittyviä yrityksiä ja muita palveluita kunhan vaan Rannantaikaa lehden toimitukselle aineistoa toimitetaan.

Katsaukset kylien historiaan kirjoitti Mervi Hyppänen ja Kati Forknall käänsi tekstit myös englannin kielelle.

Kartta painetaan Rannantaikaa väen omalla värilaser tulostimella, joten sitä voidaan painaa aina tarpeen mukaan ja mikä parasta, päivittää heti sisältöä uudeksi vaikka kappale kappaleelta. Koetamme muistaa lisätä jokaiseen painatuskertaan päivämäärän keräilijöitä silmälläpitäen. Hinta on omakustannushinta, eli 2 euroa aluksi.

Vielä emme ole onnistuneet saamaan muovitaskuja, joihin kartta pakataan ja jossa sitä voi säilyttää reissussa, mennee vielä parisen viikkoa. Muovitaskujen myötä karttaan myös liitetään muovitaskussa mukana kulkeva valokuvaliite luonto- ynnä muista kohteista, jolloin hinnaksi tulee noin 3 eruoa.

Kartta tulee myyntiin näillä näkymin ensi viikonlopun (18-19.7.2015) aikana ja varmaankin Paussi Kioskille Mäntlahteen ja Kylätupa Ronkuliin Klamilaan.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments