ELISA koontipäivitys 8.0

No niin. Nyt Verkkosuunnittelija Elisa on viimein myöntänyt, että kyllä siellä heillä on valokuitukaapeli, mutta että siihen ei saa liittyä, se on yrityskäytössä ja maksaa 300 euroa kuussa 1000-10 000 euron asennuskustannusten lisäksi ja on mahdollista asentaa vasta toukokuussa. Meidän pitäisi täten olla ilman internetyhteyttä joulukuun alusta toukokuuhun tai tyytyä huippuhitaaseen langattomaan 3G-2G (GPRS) yhteyteen.

elisa-fourfactsAsian tekee kummalliseksi se, että kun valokuitukaapelia pari vuotta sitten vedettiin, meitäkin pyydettiin liittymään siihen 1500 eurolla ja kuukausihintakin oli normaali muutama kymmenen euroa.

Keskustelut on lopulta käyty Päätepysäkki Elisan, eli Hankalienasiakkaittenpalvelija Elisan, eli Kaikkien Elisojen Äidin kanssa. Hänen ohitseen ei pääse ottamaan yhteyttä Ylempiin Elisoihin, jotka ovat valokuituamme koskevien päätöksien takana, tämä on tullut selväksi.

Kaikkien Elisojen Äiti piti 300 euron kuukausimaksua kohtuuttoman kalliina itsekin ja sanoi toivovansa, että Ylimmät Elisat saavat konklaavissaan neuvoteltua edullisemman ratkaisun tänne joskus tulevaisuudessa. Meillehän “joskus tulevaisuudessa” ei käy, tarvitsemme nettiä ensi joulukuun jälkeenkin heti ja joka päivä.

Joten:
1. Yritys Elisa siis irtisanoi 20MB ADSL liittymämme kuparinlankojen purkamisen vuoksi yksipuolisesti päättyväksi nyt vuoden vaihteessa, ilmoittaen vain kaksi kuukautta ennakkoon asiasta.
2. Yksityis Elisa kuitenkin yhä tarjoaa osoitteesemme 20MB ADSL laajakaistaliittymää, joten minäpä tilasin sen puoleksi vuodeksi! Liitäntäpäivä on 25.11.

Liittymismaksu 35 euroa, 17€/kk ja puolivuotinen sopimus. Hauskaa! Yksityis Elisalta tuli kaunis kiitos tilauksesta (kts. kuvakaappaus).

Liittymävaihdoksessa joutuvat Yksityis Elisa ja Yritys Elisa tekemään sitten yhteistyötä, nähtäväksi jää, kuinka sujuu.

Jos vielä tulee kommervenkkejä, ei muuta kuin yhteyttä ottamaan Viestintävirastoon. Elisan palvelukulttuuri on nyt koluttu luuta myöten läpi.

*

Ratkaisu toistaiseksi: Yksityis Elisa ilmoitti suhteellisen pian sopimuksen teon jälkeen, ettei heillä olekaan kuparikaapeliyhteyttä tarjota, eli sopimus purettiin ennen sen voimaan astumista jo tekovaiheessa. Eivät menneet lankaan, jos näin voi sanoa.

Otimme Soneran 4 G verkon, joka yllättäen toimii erittäin hyvin. Elisan “kadonneeseen” kullan kalliiseen valokuituun kuitenkin palataan ensi kesänä, sillä kaikkiin kylien taloihin ei 4G syystä tai toisesta kanna. (päivitetty 23.12.2016)

 

AIEMMIN TAPAHTUNUT:

3.11.2016 Torstai Elisa mukana digiloikassa, tosin väärään suuntaan. Ensimmäinen artikkeli sivustollamme Elisan palvelujen uudesta käänteestä.

10.11.2016 Torstai

Elisa tarjoaa nyt sitten meille yksityispuolelle ADSL laajakaistaa kuparilangoilla, vaikka yrityspuoli sanoi, että kuparilankamme saneerataan pois vuodenvaihteessa? Ota tästä selvää, no niin kyllä otammekin. On ilmeisesti kaksi aivan eri Elisaa, jotka eivät tiedä toistensa tekosista, Yritys Elisa ja Yksityis Elisa.

Lukemattomia määriä maksullisia puheluja Elisan asiakaspalveluun. Inttämistä, väittämistä ja todisteiden esittämistä kyllästyksiin asti. Viimein jokin Elisa, ilmeisesti neljäs, eli Pää-Elisa, on myöntänyt, että heidän omistamansa valokuitu kulkee talomme ohitse, se vain ei näy heidän tietokannoissaan, joten nyt he ovat käynnistäneet sisäisen selvitystyön siitä, mistä tämä johtuu.

kupari-valokuitu-tekstin-kanssa

Kartta sisältää Maanmittauslaitoksen Maastotietokannan 11/2016 aineistoa.

MM karttapaikalla kun piirtää, on pois purettavan kuparipiuhamme pituus 178 metriä. Tuon Pyötsaarentien piennarta kulkee sitten se valokuitukaapeli maassa. Liittymäkuitumme voisi ripustaa poispuretun kuparilangan tolppiin. Ensin Elisa (en muista kuin mones) tosin väitti, ettei valokuitua asenneta ilmaan vaan aina maahan, mutta taipui lopulta, koska tässä aivan lähellä juuri tämä Pyötsaarentien kuitu on nostettu ilmaan. Ei sitä meren pohjaan laskettu saareen mentäessä ja myös kallioisella saarella se kulkee osin ilmateitse (näin olen antanut itselleni kertoa).

11.11.2016 Perjantaiaamu

Fantastista. Nyt Elisa, Verkostosuunnittelija Elisa, ilmoittaa, ettei heillä ole täällä valokuitua lainkaan!

No, soitamme seuraavaksi Paikallis Elisalle ja pyydämme heitä ilmoittamaan Verkostosuunnittelija Elisalle, että on meillä täällä tämmöinen kaapeli ja asiakkaitakin siinä.

Paikallis Elisa siis tietää, että kaapeli on ja että heillä on siinä asiakkaita, mutta jostain syystä heillä ei ole valtuuksia tehdä sopimuksia.

Sopimusten tekijä Elisat, joita siis on ainakin Yritys Elisa ja Yksityis Elisa, eivät puolestaan voi tehdä sopimusta, koska Verkostosuunnttelija Elisa sanoo, ettei siellä ole mitään kaapelia Elisalla, että se on jonkun muun kaapeli.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 147, 1 tänään)
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments