«

»

marras 03 2016

Elisa mukana digiloikassa, tosin väärään suuntaan.

 

Olemme olleet tyytyväisiä Elisan 20 megan langalliseen ADSL yhteyteen 38 eurolla kuukaudessa, mutta 26.10.2016 Elisa-operaattorimme ilmoitti: ”Tällä Soneran verkkoalueella tehdään kuparisaneerausta ja kuparit puretaan 30.12.2016. Joudumme irtisanomaan tämän sopimuksen 30.12.2016 alkaen” Tuosta vaan, hups.

soneran-piuhat-2011

Kuparipiuhamme korjaus asentajan käynnin jälkeen vuonna 2011 vaati hiukan reklamointia.

Tilalle tarjosivat langatonta 4G liittymää, kun selvisi, ettei kanna tänne, niin 3G, tai ainakin 2G (Gprs!). 200:n metrin päässä kulkee kuitenkin Elisan omistama valokuitukaapeli, jossa on jo useampi kiinteistö liitettynä, pyysimme päästä siihen mukaan ja tarjousta.

Kesti muutaman päivän kun ilmeisen hämmentyneen Elisan päässä raksutteli isot pyörät ja pikkupyörat ja lopulta ulos putkahti vaatimaton kiinteä yli 10 000 euron tarjous kolmeksi vuodeksi. 20 megan yhteys 300 € kuukaudessa ja päälle useamman tonnin asennus! Alla kirjeeni heille:

”Hei!

Kiitos tarjouksesta, mikä ei ilmeisesti ollut edes vakavissaan tehty, huumoria täytyy aina olla, mutta oliko tämä oikea paikka? Kuka maksaa 20 megan nettiyhteydestä 300 euroa kuussa, kolmessa vuodessa 10 000 euroa? Päälle vielä rakentamiskulut. Guggeinheimsäätiö ehkä maksaisi, tosin valtion/kunnan avustuksella sekin, mutta meillä ei tähän ole mahdollisuutta. Ehkä valtio myöhemmin tukee valokuituyhteyksiä niin, että Elisallekin tulee mahdolliseksi tarjota sitä vakavasti otettavaan hintaan? Palaamme kenties silloin asiaan.

Lisäksi ihmettelen toimintatapaanne, että ilmoitatte lankayhteyden purkamisesta keskellä talvea ja tarjoatte korvaavaa lankayhteyttä aikaisintaan vasta kesällä?
Ymmärrän, että kuparilanka tuottaa enemmän myytynä kilotavarana kuin muutaman harvan asiakkaan internetväylänä, mutta tämmöisillä äkkinäisillä toimenpiteillä yrityskuvanne kyllä himmenee pitkäksi aikaa. Ehkäpä täytyy kysyä Viestintäviraston ihmisiltä toimenpiteenne laillisuudestakin.

Kun maamme hallitus pyrkii digiloikkaan, on Elisalla ilmeisesti päinvastainen suunta.”


Aiheesta lisää artikkelissa: Elisa koontipäivitys 8.0 11.11.2016

3 kommenttia

 1. Nimetön

  Hei!

  Tällä Soneran verkkoalueella tehdään kuparisaneerausta ja kuparit puretaan 30.12.2016

  Tuohan tarkoittaa sitä, että Sonera purkaa kuparit alueella ja Elisalla ei juurikaan mitään tehtävissä tuolle asialle.
  0
  1. Ilkka Ahmavaara

   Kiitos kommentista!

   Aivan, paitsi että Elisa olisi voinut ilmoittaa asiasta vähän aikaisemmin. Toiseksi oli omituista, että Elisa pitkään kieltäytyi myöntämästä valokuidun olemassaoloa 200 metrin päässä. Kolmanneksi, Sonera ei talvella taida purkaa mitään, vaan vasta ensi kesän aikana. Elisa olisi voinut porrastaa sopimuksen irtisanomisen kenties kesän alkuun, jolloin valokuidun vetäminen tilalle olisi ylipäätään ollut mahdollista.

   Sonerahan tällä tempulla tietysti keräsi potin: kaikki Elisan asiakkaat siirtyivät luonnollisesti Soneran 4G asiakkaiksi, kun Elisalla ei seudulle ollut mitään tarjota tilalle. Luultavasti olisimme pysyneet Elisan asiakkaina ottamalla valokuidun sitten kesällä, mutta siihen ei taida tarvetta jatkossakaan olla, sillä 4G toimii yllättävän hyvin talossamme. (Ai niin, tuo 300 euron kuukausimaksu valokuidusta  on myös höpönhöpöä: ei täällä kukaan sellaista maksa kyseiseen kuituun jo liittyneistä.)
   0
   1. Ilkka Ahmavaara

    Tosiaan, eihän tässä ensimmäisessä Elisa artikkelissa kokonaiskuvaa paljoa kerrotukkaan, vaan vasta seuraavassa jutussa. No lisäsin sivustolle nyt Related topics osion, jossa linkkejä saman aihepiirin julkaisuihin.
    0

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>