Elisa mukana digiloikassa, tosin väärään suuntaan.

 

Olemme olleet tyytyväisiä Elisan 20 megan langalliseen ADSL yhteyteen 38 eurolla kuukaudessa, mutta 26.10.2016 Elisa-operaattorimme ilmoitti: “Tällä Soneran verkkoalueella tehdään kuparisaneerausta ja kuparit puretaan 30.12.2016. Joudumme irtisanomaan tämän sopimuksen 30.12.2016 alkaen” Tuosta vaan, hups.

soneran-piuhat-2011

Kuparipiuhamme korjaus asentajan käynnin jälkeen vuonna 2011 vaati hiukan reklamointia.

Tilalle tarjosivat langatonta 4G liittymää, kun selvisi, ettei kanna tänne, niin 3G, tai ainakin 2G (Gprs!). 200:n metrin päässä kulkee kuitenkin Elisan omistama valokuitukaapeli, jossa on jo useampi kiinteistö liitettynä, pyysimme päästä siihen mukaan ja tarjousta.

Kesti muutaman päivän kun ilmeisen hämmentyneen Elisan päässä raksutteli isot pyörät ja pikkupyörat ja lopulta ulos putkahti vaatimaton kiinteä yli 10 000 euron tarjous kolmeksi vuodeksi. 20 megan yhteys 300 € kuukaudessa ja päälle useamman tonnin asennus! Alla kirjeeni heille:

“Hei!

Kiitos tarjouksesta, mikä ei ilmeisesti ollut edes vakavissaan tehty, huumoria täytyy aina olla, mutta oliko tämä oikea paikka? Kuka maksaa 20 megan nettiyhteydestä 300 euroa kuussa, kolmessa vuodessa 10 000 euroa? Päälle vielä rakentamiskulut. Guggeinheimsäätiö ehkä maksaisi, tosin valtion/kunnan avustuksella sekin, mutta meillä ei tähän ole mahdollisuutta. Ehkä valtio myöhemmin tukee valokuituyhteyksiä niin, että Elisallekin tulee mahdolliseksi tarjota sitä vakavasti otettavaan hintaan? Palaamme kenties silloin asiaan.

Lisäksi ihmettelen toimintatapaanne, että ilmoitatte lankayhteyden purkamisesta keskellä talvea ja tarjoatte korvaavaa lankayhteyttä aikaisintaan vasta kesällä?
Ymmärrän, että kuparilanka tuottaa enemmän myytynä kilotavarana kuin muutaman harvan asiakkaan internetväylänä, mutta tämmöisillä äkkinäisillä toimenpiteillä yrityskuvanne kyllä himmenee pitkäksi aikaa. Ehkäpä täytyy kysyä Viestintäviraston ihmisiltä toimenpiteenne laillisuudestakin.

Kun maamme hallitus pyrkii digiloikkaan, on Elisalla ilmeisesti päinvastainen suunta.”


Aiheesta lisää artikkelissa: Elisa koontipäivitys 8.0 11.11.2016

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 65, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Hei!

Tällä Soneran verkkoalueella tehdään kuparisaneerausta ja kuparit puretaan 30.12.2016

Tuohan tarkoittaa sitä, että Sonera purkaa kuparit alueella ja Elisalla ei juurikaan mitään tehtävissä tuolle asialle.