»

maalis 22 2014

3D mallinnuksia (Toivola, Monitoimitalo, Tanssilava ja Kansakoulu)

Olen tässä viime viikkoina innostunut tekemään 3D mallinnuksia rakennuksista ihan vain koska törmäsin melko helppokäyttöiseen ohjelmaan, joka touhun mahdollistaa. Ohessa kuvat Toivolasta, Monitoimirakennuksesta ja Tanssilavasta (siis jo puretusta) Mäntlahdessa, kuvien alla linkit pyöriteltäviin malleihin. (Mallit toimivat Javascriptillä, joten useimmat selaimet pyytävät lupaa skriptin ajamiseen tietoturvasyistä. Virtuaalikone sijaitsee Rantai väen omalla palvelintilalla, joten suojassa on öglömönkijäisiltä.)

Toivola
Toivola

Tämän piirtelin vallan ulkomuistista, joten en ole varma onko mittasuhteet kovin lähellä todellisuutta. Kuvaa pääsee pyörittelemään täällä: https://www.rantai.fi/lehdet/Toivola.html

Monitoimitalo

MonitoimitaloVISITKattelin mantlahti.com sivustolta kuvia, löyty palanen pohjapiirustustakin sieltä, ja niillä eväin sitten mielikuvittelin tämännäköisen tilan. Oikealla lihankäsittelytilat, keskellä sosiaalitilat ja vasemmalla Rannanpoikien varasto. Taloa pääsee pyörittelemään täällä: https://www.rantai.fi/lehdet/Monitoimitalo.html

Mäntlahden tanssilava

Tanssilava3DTanssilava huoltorakennuksineen on tietysti jo purettu, mutta suurinpiirtein näin ne sijaitsivat ja näyttivät aikoinaan. Tein sommittelun Jouko Sahalan piirtämän pohjakuvan mukaan. Ikkunat ja ovet olen keksinyt omasta päästäni, en koskaan ehtinyt nähdä rakennuksia. Mallia pääsee pyörittelemään ilmasta käsin tästä: https://www.rantai.fi/lehdet/Tanssilava.html

Tässä Sahalan piirros:
tanssilava

Nykytekniikalla – ja ilmaiseksi, kun vain jaksaa nähdä vaivaa – voisi mallintaa vaikka kokonaisen  kylän.

Nämä mallit ovat täynnä virheitä ja olisikin mukavaa, jos saisin huomioita tähän alle kommentteihin, niin pääsisin tekemään korjauksia!

  •  Jatkoa 23.3 aamuyöstä klo 04:45. Illalla keksin, että Mäntlahden puretusta kansakoulustahan minulla on jonkinlaiset piirustukset, ja ei kuin mallia vaan tekemään. Tässä meneekin sitten enemmän aikaa, melkolailla monimutkainen rakennus kaikkine kerroksineen ja uusine ja vanhoine osineen. Eihän sitä saanut unta, ennenkuin laittoi mallin aluille!

Kansakoulu2

 

Mäntlahden Kansakoulu

Kansakoulu24.3.2014Noniin! Sain kansakoulun ulkopuolelta suht valmiiks nyt aamuyöstä (24.3.), mutta sisätilat on vaikeat ja aikaa vievät, rakennuksessa on peräti viisi kerrosta, ja niissä menee mallintaessa pasmat sekaisin. Että malli sisätiloista antaa vielä odottaa. Tästäkin kuvasta ehkä huomaa, että asensin yläkerran opettajan asunnon noin puolimetriä liian korkealle.
Julkisivun värin tulisi olla vaalea, melkein valkoinen, mutta en ole löytänyt sen väristä virtuaalipaneelia vielä. Kuvaa voi pyöritellä linkissä https://www.rantai.fi/lehdet/Kansakoulu.html,

Koulun sisustamiseen ei myöskään löydy helpolla huonekaluja, pönttö ja kiviuunitkin jouduin tekemään itse, mutta ne olivat sentään helppoja tehdä verrattuna pulpetteihin yms.

Seuraavaksi ajattelen Sadetakkitehdasta, mutta siitä ei ole kuin yksi epäselvä valokuva. Hm, ehkäpä kylän kaupoista ja postista voisi tehdä mallit sellaisina kuin ne aikoinaan olivat?

 

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>