Santasenniemen lenkkipolun siivoustalkoot 3.5.

Siivousvälineiden jako, pojat vasemmalta Emil, Jeremias, Matias, Lucas ja Erik. Taustalla Laila Poelman ja Tarja Porkka. Kuva Eki Lahti.

Siivousvälineiden jako, pojat vasemmalta Emil, Jeremias, Matias, Lucas ja Erik. Taustalla Laila Poelman ja Tarja Porkka.
Kuva Eki Lahti.

Santasenniemen länsirannan lenkkipolun käyttäjät olivat kiinnittäneet huomiota muovijätteiden  runsaaseen määrän polun molemmin puolin. Meri oli kuljettanut jätteet rantaan, josta ne olivat tuulen mukana levinneet läheiseen metsään.

Lenkkeilijät päättivät järjestää Pidä saaristo siistinä ry:n Siisti Biitsi kamppanjan innoittamana  talkoot ja siivota Santasenniemen länsirannan 3.5. Kokoontuminen oli Pyötsaaren sillalla, josta lähdettiin roskia keräämään. Poelmanin Laila oli saanut kaupungilta lainaksi keräyspihtejä 12 kpl, sillä tarkoituksena oli, että roskia ei tarvitse kerätä käsin. Myös jätesäkit tulivat kaupungilta.

Rannoilta kerättiin runsaasti läpinäkyviä muovinkappaleita, lähinnä pakkausmateriaalia ja hajonneita muovipusseja, muovikanistereita ja styroksin palasia.

Lisäksi löytyi narunpätkiä, juomamukeja ja ateriapakkauksia, mutta eniten läpinäkyvää muovia. Muovipusseja oli kietoutunut rannan pensaiden ympärille ja lentänyt läheiseen metsään. Pieniä muovinpalasia oli hankala kerätä, koska niitä ei saanut kerättyä pihdeillä vaan ne joutui keräämään käsin.

Talkoisiin osallistui 16 henkilöä ja rannoilta ja läheisestä metsiköstä kerättiin parissa tunnissa 19 jätesäkillistä pääasiassa muovijätettä.

 

Valokuva Anni Arenius.Valokuva Anni Arenius.
Valokuva Anni Arenius.Valokuva Anni Arenius.
(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 101, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments