Elisa, ongelmaoperaattori

Tähän blogiin laitamme vuodatusta ongelmistamme niin internet yhteytemme kuin kotisivutilammekin palvelun tarjoajasta, joka on Elisa Oyj, valitettavasti. Ongelmat internetyhteydessämme alkoivat kun Elisa osti Kymen puhelimen ja siirsi omille laitteilleen palvelut maaliskuussa. Hiukan myöhemmin alkoivat sitten ongelmat myös Elisan yritystpuolelta ostamassamme palvelintilassa kotisivujamme varten.

Elisan katkokset

Katkoksia joka lähtöön on ilmeiseti luvassa jatkossakin ja Elisa on ongelmistaan varmasti enemmän kuin tietoinen. Emme rakenna tänne mitään automaattista seurantaa vaan odottelemme kärsivällisesti, jahka asiat korjaantuisivat.

Katkoksia ei ole enää ollut joka päivä, mutta lyhyita katkoksia on joka päivä ja ne saattavat vaikuttaa ainakin sääaseman ajantasaisuuteen jonkin verran.

Elisa on luvannut tutkia lankojen asennuksen lähimetsässä, karsia oksia ja puita, joiden lomitse ne tällä hetkellä kulkevat. Ehkä ongelma sitten korjautuu.
(24.4.2015)

Sivujemme latausaika

  • (1.5.2015) Huhtikuun 29 päivänä myös sivujemme latausaika hidastui, riippumatta yhteysnopeudesta, huomattavasti. Koetamme selvittää mistä on kysymys, jostain mahdollisesta palvelunestohyökkäyksestä alkaen koodivirheeseen jossain kohtaa joko Elisan palvelinohjelmistossa tai omien sivujemme koodauksen kohdalla.
  • (2.5.2015) Lisäsin sivustoon välimuistipalvelun, joten sivut aukevat nyt nopeasti tällä vippaskonstilla, mutta homma on tältäkin osin työn alla, eli hitautta saattaa ilmetä ajottain kun palvelukoodissa tapahtuu kokeita ja muutoksia. Varsinainen vika lienee Elisan php ja mySQL palvelimissa (tässä alkaa jo uskoa, että kaikki viat on Elisan palveluissa).

Asentaja viimein kävi katkoksia tutkimassa

  • (12.5.2015) Viimein kävi asentaja tutkimassa tilannetta, Korjasi yhden liitoksen ja vaihtoi keskuksessa linjan toiseen paikkaan. Arveli vielä ehdottavan uusien lankojen vetämistä tuonne tien varteen. Aika näyttää, loppuivatko katkokset. Elisan dataprotokolla on erilainen kuin oli Kymenlaakson puhelimella, joten saattaa olla häiriöalttiimpi samalla linjalla, ehkä syy ollut tässä.
(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 38, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments