«

»

syys 02 2015

Nepotismi rules Hamina

ylityöjuttu

Haminalainen kaupunkilehti Reimari uutisoi asiasta näin keskiviikkona 2.9.2015.

Tässäpä näemme sisäänpäin kääntyneen Haminan toimintatavan. Olikin omituista, että niin kaupungin kulttuurisihteeriksi kuin matkailusihteeriksin valittiin kerrankin muu kuin syntyperäinen haminalainen. Ei tarvinne mainita, että olin hämmästyksen lisäksi innostunut: kulttuurityöhön Haminassa tuli viimeinkin uutta luovaa ja eteenpäin pyrkivää dynamiikkaa. Haminassa on harvinaista, että hakijoista valitaan pätevin, eikä tutuin.

No, ensin irtisanoutui matkailusihteeri (http://www.kymensanomat.fi/Online/2015/03/10) ja nyt on paljastunut ajojahti muualta tullutta kulttuurisihteeriä vastaan melkolailla tekaistulla syyllä, vaikka hän ymmärsikin siirtyä jo muihin tehtäviin antaen kulttuurisihteerin viran syntyperäisille haminalaisille takaisin.

Ylityökorvauksia on muka erehdyksessä maksettu (kahden vuoden ajan!) ilman esimiehen hyväksyntää tms. Olisikin nyt sitten mielenkiintoista jos tarkistettaisiin saman tien kaikkien kaupungin työntekijöiden ylityökorvaukset, kuinka paljon niissä on samanlaisia ”erehdyksiä”, myös syntyperäisten haminalaisten kohdalla. Kaupunki saisi melkomoiset rahat kun lähes kaikki ylityöpalkat perittäisiin takaisin. Mutta tuskinpa näitä ”erehdyksiä” sattuu haminalaista sukujuurta olevien työntekijöiden kohdalla.

Käytännössähän ylityöt ehtii esimies hyväksymään vasta jälkikäteen, näin tapahtuu kaiken aikaa valtaosassa ylitöitä, ylitöiden tarvetta ja määrää kun on useimmiten mahdotonta ennakkoon tietää. Näköjään tätä käytäntöä on erinomaisen helppoa sitten käyttää hyväksi, kun halutaan poistaa kaupungin palkkalistoilta muualta tulleita häiritsemästä kantahaminalaisen pikkupiirin toimintaa.

Haminan kaupungin johtavissa virkatehtävissä lienee näin ollen harvinaisen epäpätevää sakkia noin opintojensa ja koulutuksensa puolesta, mutta sitäkin vahvempaa kotiseututuntemusta kyllä löytyy. En yhtään hämmästyisi, jos esimerkiksi kaupungin atk-päällikkönä toimisi henkilö, joka on pätevyytensä ansainnut pesäpallokentällä hyvänä polttajana, sekä pistämättömänä seuramiehenä ravintola Nakatapissa.

Mäntlahdessa 2.9.2015 Ilkka Ahmavaara

Artikkelia muokattu 3.9.:” Haminan kaupungin johtavissa virkatehtävissä lienee näin ollen on muuten harvinaisen epäpätevää…”  4.9. lisätty: ”Ylityökorvauksia on muka erehdyksessä maksettu (kahden vuoden ajan!) ilman esimiehen…”

 

Käyvijöitä 79. Käyntejä 85.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>