Kausi-influenssa on jo täällä!

Viime lauantaina 39 asteen kuumeessa kurkku oli hirvittävän kipeä, olin juonut kuumia juomia, erilaisia teitä ja pakurikääpää. Mieleeni juolahti, auttaisiko kurkkukipuun jos polttaisin pakurikääpää piipussa? Laiton jauheuttua pakurikääpää piippuun ja imaisin savut. Savu tuntui kurkussa pehmeältä, toisin kuin tupakka, jota en edes yrittänyt enää polttaa.

Sitten odotin, häipyisikö kurkkukipu. Oikea käteni tipahti lattialle ja luikerteli jonkinlaisena käärmeenä puiden juurakoihin. Olin viidakossa näköjään. Vai niin, ajattelin, että kuumepsykoosista selviää tarttumalla molemmin käsin johonkin todelliseen. Muistin tuolin, jolla istuin, ja tartuin sen istuimeen, se helpotti, viidakko katosi.

Aurahinaajan komentosillalta näkyi luminen Aura-joki, olimme kaijalla. Muistin, että minulla on asentopaikka viereisessä kapteenin hytissä ja sanoin lentoperämiehelle, että ottaisi vahdin, että voin huonosti ja menen vähän lepäämään. Jäsenet kolottaen ja nivelet kirskuen onnistuin kampeamaan itseni pienen hytin vuoteelle viimein.

Vuosien takaiselta hinaajan kapteeninhytin vuoteelta olikin helppoa keplotella itsensä takaisin hengen ankaralla voimalla omaan sänkyyn Rantaituvalle. Kurkkukipu jatkui, kuume jatkui, se siitä pakurikäävästä.

Tämmönen viikonloppu, kausi-influenssa, se kuuluisa sikainfluenssa, yllätti. Yllättänee Haminassa monen muunkin, sillä täällä vasta aloitetaan rokotuksia:

“Riskiryhmien kausi-influenssarokotukset Haminassa
Aika:
Maanantai-torstai 17.-20.11.2014 klo 9-17
Perjantai 21.11.2014 klo 9-15″

 

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 26, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments