Kaupungin kulttuuripalkinto Kyläteatteri Marmutille

HAMINAN KAUPUNGIN VUODEN 2018 KULTTUURIPALKINTO KYLÄTEATTERI MARMUTILLE

Kaupunkikehitysvaliokunta päätti kokouksessaan 22.11.2019, että Haminan kaupungin vuoden 2018 kulttuuripalkinto 500 euroa myönnetään Kyläteatteri Marmutille. Palkinto luovutettiin Haminan kaupunginvaltuuston kokouksessa 11.12.2018 klo 15.00.

Kyläteatteri Marmut on vuoden 2018 kulttuuritoimija.

Kyläteatteri Marmut on toiminut Mäntlahdessa kohta kymmenen vuoden ajan Haminan kansalaisopiston näytelmäpiirinä keskuspaikkanaan Seurantalo Toivola.  Marmutin ensimmäisenä ohjaajana toimi Ninni Suntio, jonka aikana esitettiin rinnan naamioteatteria ja Risto Muurmanin kirjoittamia Mäntlahden kylän historiaa kuvaavia näytelmiä. Vuodesta 2012 alkaen Risto Muurmanin käsikirjoittamien näytelmien ohjaajana on ollut Henri Saarainen.

Kyläteatteri Marmutin kaikki harrastajanäyttelijät ovat kyläläisiä tai kylästä lähtöisin olevia, eri-ikäisiä henkilöitä. Marmut on elävöittänyt jokakesäisillä näytelmäesityksillään Mäntlahden kylän toimintaa ja tehnyt tunnetuksi Mäntlahden kylän historiaa laajemmaltikin. Kyläteatteri Marmutin esimerkki kannustaa kaikkia pieniä kyliä vastaavanlaiseen kylän asukkaista itsestään lähtevään matalan kynnyksen kulttuuritoimintaan. Kyläteatteri Marmut on harrastajateatteria aidoimmillaan ja kotiseututyötä parhaimmillaan.

Ilkka Muurman, Kulttuurituottaja
Haminan kaupunki

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 108, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments