Haminalaiset, älkää päästäkö heitä eduskuntaan!

Vetoomus haminalaisille äänestäjille

On ymmärrettävää, etteivät haminalaiset kunnallispoliitikot oikein välitä puhua koko kouluverkkouudistuksesta, se on niin vahvasti läpinäkyvää henkilökohtaisten etujen ajoa järkevän yhdyskuntasuunnittelun kustannuksella.

Väitetään tehtyjä ratkaisuja edullisiksi, kun ne tosiasiassa ovat kalliita.

Esimerkiksi kuljettamalla Vilniemen koululaiset Uuteen Summaan säästetään 28 000 euroa vuodessa viipalekouluun verraten, mutta kun samanaikaisesti maksetaan reilu 46 000 euroa lasten kuljettamisesta Pyhällön kouluun, ei säästöä synny, päinvastoin, pidetään yllä keinotekoisesti muuten lakkautettavaksi menevää vähäoppilaista Pyhällön koulua (lähempänä oleviin kouluihin kulkisi jo valmiiksi kuljetukset lisäkustannuksitta). Tämä on vain yksi esimerkki.

Toinen esimerkki, valehtelusta: kun koulun kirjanpidon mukaan heillä on 40 oppilasta (alaraja koulun säilyttämiselle), joista neljän tiedetään olevan kuljetusoppilaita, sanoo kunnalispolitiikan tietolähde, ettei kuljetusoppilaita ole laskettu koulun oppilasmäärään. Onko Haminassa siis pimeitä oppilaita, pimeätä opetusta? Onko näillä pimeillä oppilailla mitään mahdollisuutta saada koskaan pätevää päästötodistusta, muuta kuin väärennettyä? Normal, sanoo haminalainen kunnallispoliitikko, arvaan.

Haminan kaupungin nettisivut 30.3.2017: Vilniemen alakoulu on toiminut vuodesta 1897 alkaen Kartanotie 265 olevassa koulurakennuksessa. 2013 alusta toimintamme siirtyi väliaikaisesti Uuden-Summan koulun tiloihin Siitosentie 58.

Haminan kaupungin nettisivut 30.3.2017: Vilniemen alakoulu on toiminut vuodesta 1897 alkaen Kartanotie 265 olevassa koulurakennuksessa. 2013 alusta toimintamme siirtyi väliaikaisesti Uuden-Summan koulun tiloihin Siitosentie 58.

Entä mikä järki oli perustaa uusi uljas kaupunginosa ja viedä sieltä heti alkuun pois kaikki palvelut: no, haluttiin säilyttää muutamien kunnallispoliitikkojen kotikylillä koulut, joiden oppilasmäärä saadaan nyt pysymään yli alarajan kyyditsemällä lapsia muualta Haminasta niihin. Jotainhan piti myös lakkauttaa “säästötoimien” nimissä. Hävettävää toimintaa.

Ja aikamoinen imagotappio myös Haminalle, “Huijaava Hamina”. Kuinka monet ostivat tontin Vilniemeltä ja rakensivat talon, kaupunki kun hehkutteli alueen markkinoinnissa vuosia, kenties vieläkin päivittämättömillä nettisivuillaan, lähikoululla ja muilla palveluilla. Kuka enää uskoo. Nyt ei ole enää mitään palveluja ja lapsiperheet yrittävät päästä eroon taloistaan.

Poliitikko, joka ei kehtaa vastustaa ja paljastaa ympärillään rehottavaa päätöksenteon epärehellisyyttä ja suoranaista valehtelua, ei ole äänen arvoinen. Romuttakoon nämä vallanhimossaan kieriskelevät kunnalispoliitikot Haminan, mutta älkää päästäkö heitä eduskuntaan!

(Edit: lisätty 12.4.2015 klo 18:10 lause: lähempänä oleviin kouluihin kulkisi jo valmiiksi kuljetukset lisäkustannuksitta.)

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 70, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments