Tehdään yhdessä Suomi 100 vuotta juhlavuosi

suomi100Vuonna 2017 Itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden teemaksi on asetettu Yhdessä ja tavoitteena on yhdessä eri toimijoiden kanssa rakentaa koko vuodeksi 2017 elävää ohjelmaa. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Jokaisella on mahdollisuus tehdä pieni tai suuri teko, lahja omalle yhteisölle, Suomelle.

Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi 100 -hanke vastaa juhlavuoden ohjelman kokoamisesta, mutta tavoitteena on, että juhlavuoden ohjelma rakennetaan yhdessä suomalaisten ja Suomen ystävien kanssa. Tätä varten on perustettu Suomi 100 – vuotta nettisivusto, jonne kuka tahansa voi ehdottaa pientä tai suurta tekoa liitettäväksi 100 -ohjelmaan. Ehdottaja voi olla yksityinen henkilö, yhdistys, seura tai yritys. Sivustolta löytyy tietoa juhlavuoden valmistelujen etenemisestä. Sivusto löytyy osoitteesta http://suomifinland100.fi.

haminas100

Kuvakaappaus haminan kaupungin sivuilta

Juhlavuoden valmistelut ovat käynnistyneet myös Haminassa, jossa kymmenhenkinen Suomi 100- toimikunta on aloittanut toimintansa. Toimikunnassa on edustajat seurakunnasta, puolustuslaitoksesta, luottamushenkilöistä ja kaupungin viranhaltijoista.

Toimikunta suunnittelee juhlavuoden viettoa sekä kokoaa ja koordinoi siihen liittyviä tapahtumia. Se on avannut verkkokyselyn, jolla haetaan tapahtumaideoita. Ideoita toivotaan niin yksittäisiltä kaupunkilaisilta kuin yhdistysten ja elinkeinoelämän edustajilta. Kyselyvastausten pohjalta toimikunta valmistelee kaupungin yhteisen juhlavuoden 2017 ohjelma.

Kysely on avoinna 31.3.2016 asti ja löytyy kaupungin internetsivuilta osoitteesta: http://www.hamina.fi/fi/asukkaat.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 195, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments