Häviääkö Santasen virkistysalue kaavassa?

Uusi osayleiskaava Mäntlahden, Pyötsaaren ja Rakilan alueille on nyt nähtävillä Haminan kaupungintalon asiointipalvelun ikkunassa, sekä netissä. Luonnoskartta tässä linkissä pdf tiedostona https://www.hamina.fi/asukkaalle/wp-content/uploads/sites/12/2020/09/Mantlahti_Pyotsaari_Rakila_Lelu_kaavaluonnos.pdf.

Haminan kaupungin sivuilla asiasta tässä: https://www.hamina.fi/asukkaalle/asuminen-ymparisto/kaupunkisuunnittelu/kaavoitus-2/yleiskaavoitus/vireilla-olevat-yleiskaavat-2/.

Karttaa katsellessa pistää silmään nuo uudet loma-asuntotontit (RA), jotka on sijoitettu Santasen uimarantoina käytettyjen hiekkarantojen kohdalle, kts kartat alla.  Myös Santasen lenkkipolut kärsisivät uusista rantatonteista. Santanen on ulkoilualueena ollut harvinainen juuri siksi, ettei sen rantoja ole täyteen rakennettu, kuten melkein kaikkialla muualla Haminan alueella. Menetetäänkö tämä hieno virkistysalue uuden kaavan myötä? Santasessa käydään ulkoilemassa kyläläisten ja vapaa-ajan asukkaiden lisäksi aina Kotkasta saakka. Vasta kaksi vuotta sitten saatiin alueen yhteyteen myös liikuntapuisto.

Asiasta virisi keskustelua Mäntlahden facebook ryhmässä Esa Järviön kiinnitetyä siihen huomiota: https://www.facebook.com/groups/218196941959324/permalink/1049019405543736/?hc_location=ufi. Facebookissa voi seurata tilanteen kehittymistä, Mäntlahti -ryhmä on kaikille avoin.

Kaavaan voi tehdä huomautuksia ja ehdotuksia 15.10 mennessä. Toivolaan kaiketi suunnitellaan kyläkokousta asiasta.

Ilkka Ahmavaara

Kaavakarttaan tässä lisätty lenkkipolku, sekä uimarannat ja kuntopuisto. RA = loma-asuntoja. Tässä karttaan lisätty myös nykyiset tonttien rajat.
RA = loma-asuntoja.

 

 

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 424, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments