Islamin oppi ja todellisuus

Muslimiyhteisöt lännessä ja myös Suomessa tuomitsevat terrorismin, mutta tuomitsevatko ne myös jihadin? Tuskinpa. Jihad on olennanen osa Muhammadin opetuksia ja se voi tarkoittaa väkivallatonta vastarintaa (jopa sisäistä kilvoittelua?), mutta myös pyhää sotaa, jossa ei tunnusteta kansainvälisen saati kansallisen oikeuden lakeja.

Vaikutelmani on, ettei Islamin oppi ole käynyt läpi Valistuksen ajan mankelia kristillisten oppien tavoin, jossa ne jalostuivat modernin yhteiskunnan arvoja suvaitseviksi, että Islam on törmäyskurssilla todellisuuden kanssa ja tuo opillinen uudistuminen on sen ainoa pelastus pitkällä juoksulla, mutta hyvin hidasta se on. Uudistumisesta lienee merkkeinä Islamin tulkinnan eri suuntaukset ja moninaiset lahkot, joista kaikki eivät suinkaan ole väkivaltaisia.

Mutta niin kauan kuin Islam opettaa väkivaltaista jihadia, tullaan jihadisteja näkemään ja heidän teoistaan kärsimään.

 

_____________________________________________________________________________________
Kuva: Asterix-sarjakuvan piirtäjä Albert Uderzo, 87,  palasi työpöydän äären. “Minäkin olen Charlie!” sanoo Asterix ja mojauttaa barbaarin taivaan tuuliin. Kuva julkaistiin Europe 1:n twittertilillä:
https://twitter.com/Europe1/status/553431000793882624

Muumipeikot saa kyytiä!

[https://pbs.twimg.com/media/B67saVmCYAA7squ.jpg

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 35, 1 tänään)
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments