Maaliskuun numeron kimppuun!

Mämmin ja maidon aika on taas koittanut, vaikka pääsiäiseen on vielä matkaa parisen kuukautta on kausiherkut jo ilmestyneet kauppoihin. Valoa kohti vääjäämättä mennään ja se tarkoittaa myös, että maaliskuun numeron tekemisen aika on käsillä. Deadline helmikuun 15. päivä, että saadaan painoon ajoissa ja ulos maaliskuun alussa.

Mäntlahden suurruhtinaskunnan ilmatieteitten laitoksen meteorologisen instituutin sääasemalta ilmoitetaan, että päivän pituus on jo yli kahdeksan tuntia ja kun ilta- ja aamu hämärä otetaan mukaan, on valoisaa aikaa lähes kymmenen tuntia. Kyllä nyt kelpaa nauttia perinteisen talven maisemista ja ulkoleikeistä.

Nyt kun meillä on Mäntlahdessa sellainen harvinaisuus kuin kuntopuisto, jota harvassa kylässä on, oli mukavaa huomata jäljistä lumessa, että laitteita oli käytetty nyt talvellakin.  Tulevaa kesää ajatellen kuntopuistoon voitaisiin järjestää myös ohjattuja kuntotapahtumia, esimerkiksi Mäntlahden Vetreiden toiminnan yhteydessä. Haminan kaupungilta varmaan saisi vetäjiä.

Nyt kun meillä on Mäntlahdessa sellainen harvinaisuus kuin kuntopuisto, jota harvassa kylässä on, oli mukavaa huomata jäljistä lumessa, että laitteita oli käytetty nyt talvellakin. Tulevaa kesää ajatellen kuntopuistoon voitaisiin järjestää myös ohjattuja kuntotapahtumia, esimerkiksi Mäntlahden Vetreiden toiminnan yhteydessä. Haminan kaupungilta varmaan saisi vetäjiä.

Mäntlahdessa olisi paljonkin teemoja, joista kirjoittaa. Yksi putkahti esiin allekirjoittaneen toimesta kylän facebook ryhmässä, eli kuntopuiston toiminnan kehittäminen. Seppo Ojala keksi, että saataisiin ehkä pienille lapsille liukumäkeä ja muita pikku laitteita kaupungin varastoista, jotka kyläläiset voisivat talkoolla kunnostaa ja asentaa kuntopuiston alueelle. Myös kannattaisi kuntopuiston alue merkitä maastoon jollain tapaa selkeästi, ettei autot ja venetrailerit valu sinne. Facebook ryhmässä on keskusteltu myös rottaongelmasta ja kylänlahden rehevöitymisestä. Mäntlahden osakaskunnalla on varmaan suunnitelmia kylänlahden suhteen, niistä olisi mukavaa, jos joku kirjoittaisi lehteen.

Sitten on tämä jo vuoden päivät riesanamme roikkunut koronavirus. Etenkin Klamilan koulusta olisi mielenkiitoista kuulla kuulumisia, miten koronan erityisjärjestelyt ovat vaikuttaneet koulutyöskentelyyn tilanteen jatkuttua jo yli vuoden. Korona on vaikuttanut tietysti arjen sujumiseen monilla muillakin elämänaloilla, Huurteisten uimareitten avantosaunomiset ovat tauolla ja erilaiset kunto- ja harrasteryhmät. Onko kaikki kokonaan seis ja minkälaisia korvaavia toimintoja on kehitelty?

Perinteisesti tämä kirjeeni lehden kirjoittajille on kirjoitettu jo kuun vaihteessa, mutta nyt tuli viikon viivästys, koska selkääni osui noidannuoli – kuuteen päivään en saanut sellaista asentoa työpöytäni eteen, jossa voisin kirjoittaa. Kirjoittaminen on yllättävän fyysistä työtä, ainakin selkävaivaiselle, mutta nyt alkaa arjen elämä jo sujua ja aivotoimintakin kyetä pohtimaan muita asioita, kuin kivun välttämistä arjen askareissa.

Kynät sauhuamaan!

Mäntlahden suurruhtinaskunnassa

6.2.2021

Ilkka Ahmavaara

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 100, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments