Elokuusta syksyn numeroon!

Heinäpellolla vuonna 2008 Aino Harjun niityllä kylätalkkari Seppo Ojalan lampaiden appeeksi.

Heinäpellolla vuonna 2008 Aino Harjun niityllä kylätalkkari Seppo Ojalan lampaiden appeeksi.

Kesä, sitten tulee syksy ja jos hatussa on mustetta, on aika kirjoittaa se syyskuun numeroon.  Mitä kesä toi mennessään ja miltä syksy näyttää elonkorjuun jälkeen? Saa olla runollinen, mutta  koskapa loma-aika alkaa olla ohi, on luvallista myös ryhdistäytyä ja kaivaa todellisuudesta tiukkaa asiaakin esille, että vähän tiedämme kussa kuljemme.

Deadline lauantaina 15.8.2020!

Kesäkuun numeron paraatikirjoituksessa ennakoin viileää kesää ja jo kesäkuussa tulin vähän katumapäälle, kun iskikin hellejakso. Eihän ole tapanani ollut juuri ennustella ja varsinkaan Mäntlahden suurruhtinaskunnan ilmatieteitten laitoksen meteorologisen instituutin piirissä sitä ei katsota ollenkaan hyvällä. No, viileähän tästä kesästä nyt sitten kuitenkin tuli, vaikka vielä ehdimme saada vähän hellettä ennen elokuun loppua, jos hyvin käy.

Kesä meni erikoisissa olosuhteissa pikkiriikkisen, vain sadan nanometrin (0,0001 mm) kokoisen koronaviruksen vuoksi. Kaikki tapahtumat ja vuosikokouksetkin jouduttiin kesältä perumaan, mutta väkeä kylillä sensijaan kyllä riitti kesäiseen tapaan. Nyt ei vain voitu kokoontua vaan vietettiin kesää hajautetulla mallilla, tilaahan täällä on. Pienimuotoisempaa toimintaa on toki sallittu, perjantaisin Klamilan kylätoria on pidetty ja myös Kylätupa on ollut avoinna. Nyt sitten odottelemme Koronan toista tulemista ja varmasti on kiintoisaa tietää, miten kylien syyskauudella on  aikomus  elellä. Sataman festivaali ainakin ehditään pitää ennen uusia mahdollisia rajoituksia.

Mutta kirjoittakaa! Aineistot voi lähettää minulle sähköpostiin: erakko@dlc.fi  mielellään hyvissä ajoin, eli deadlineen 15.8. mennessä!

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 231, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments