Maaliskuun numeron deadline 15.2.2022

Huh hellettä! Hiki tulee lumitöissä, joita nyt tammikuussa on piisannut tilastointini mukaan 13 päivälle, mutta nyt täytyy ryhtyä jo ajattelemaan Rannantaikaa lehden maaliskuun numeroa, sen taitto alkaa 15 helmikuuta ja painoon numero lähtee helmikuun viimeinen päivä. Eli parisen viikkoa aikaa juttujen lähettämiseen tänne latomoon.

Suunniteltu aikataulu:

15.2.  Tiistai. Kirjoittajien deadline ja numeron taitto alkaa. (Juttuja ehtii mukaan vielä deadlinen jälkeenkin, mutta myöhästyvistä jutuista on hyvä ilmoittaa taittajalle hyvissä ajoin etukäteen.) Aineisto sähköpostilla osoitteeseen erakko@dlc.fi
28.2.  Perjantai. Numero menee painoon.
15.3. Tiistai. Numero ilmestyy (riippuen Postin jakelusta).

Facebookissa on näkynyt vanhoja lehtileikkeitä Mäntlahdesta, olisiko niistä jutun juurta myös lehteemme? Myös tarvitsisimme numeroon kuvia Mäntlahden pipo- ja tonttulakkipäisten hymiöiden elämästä niitä esittelevään juttuun (valokuviin myös valokuvaajan nimi). Vaikka talvi alkoi aikaisin ja kovilla pakkasilla, on silti heikoille jäille pudottu tahattomaan avantouintiin ja pelastuslaitosta on tarvittu. Mäntlahdessa on yhä vallalla jonkintasoinen rottaongelma, asiasta olisi ehkä syytä kirjoittaa ja kyläläisten ryhtyä yhteisiin toimiin rottakannan hävittämiseksi myrkyttämällä ammattilaisten avulla? Ikuisuusaiheista Mäntlahden Rantajoen valuman puhdistus ja Kylälahden veden tila on tietysti aina ajankohtainen, onko asiasta tähän numeroon uutta tietoa?

Talvella tapahtunutta ja tulevan kevään näkymät. Sitten tietysti ne koronarajoitukset, kuinka niiden kanssa on selvitty? Mäntlahden lentopallo ja Vetreät ovat joutuneet välillä katkolle ja Klamilassa lienee sulkutiloja ollut enemmänkin. Huurteisten uimareiden avantosaunakin on välillä jouduttu pitämään kylmillään, vaikka luulisi saunassa ainakin hygienian olevan hyvää luokkaa, virushan ei pidä saippuasta, tästä olisi mielenkiintoista saada tietoa. Baari Kujansuussa on tarjoiltu Karjalaa milloin minkinlaisilla aikarajoituksilla, mutta sentään on bensaa saanut tänä talvena koronakatkotta.

Elämme poikkeuksellista aikaa ja sen dokumentointi arkistoissa hyvin säilyvään paperilehteen myöhempiäkin sukupolvia ajatellen on ihan arvokasta työtä. Ja onhan meille aikalaisillekin lehden lukeminen antoisaa – paperilehtiin ei rajoitukset ole toistaiseksi yltäneet. Itse olen uponnut lumitöihin ja ennenkaikkea tilastoihin ja niiden tutkimiseen. THL:n Tartuntatautirekisterin kuolleisuustilastosta saan ehkä jotain mielenkiintoista juttua lehteen, enemmänkin kuin pelkän kaavion.

Olen miettinyt, kannattaisiko Facebookiin perustaa Rannantaikaa lehden lukijoille ja kirjoittajille ryhmä, jossa voisi keskustella lehden sisällöstä. Kirjoittajat saisivat palautetta ja lukijat esille omia ja ajatuksiaan ja ehdotuksiaan? Rantaportaalin lopetin, sille ei ollut sittenkään kysyntää, ilmaiselle alustalle, jossa julkaista omaa blogia. Sellaisen alustanhan saa ilmaiseksi ja valmiilla esiasetuksilla vaikkapa wordpress comistakin.

Edessä on siis kevät ja kevään riennot, vuosikokouksia pidetään ja tulevaa toimintaa ja tapahtumia suunnitellaan, niistä kannattaa tiedottaa. Valoa kohden mennään, kaikesta huolimatta. Päivän pituus alkaa olla jo kahdeksan tuntia ja jonain kauniina päivänä kaikki nämä lumihanget ovat kadonneet, ruoho kasvaa ja kukkaset kukkivat.

Tsemppiä aineiston tuottoon!

Tiistaina 1.2.2022
Mäntlahden suurruhtinaskunnassa
Ilkka Ahmavaara
erakko@dlc.fi

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 136, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments