Maaliskuun numeroa synnyttämään!

Talven selkä alkaa taittua ja Rannantaikaa lehden maaliskuun numero valmistua painettavaksi ja jaettavaksi, mikäli tämän kuukauden 15. päivään mennessä sisältöä lehteen saadaan. Emme ole toistaiseksi vielä kertaakaan julkaisseet ns. blanco numeroa, jonka kaikki sivut hohtaisivat puhtaan valkoisina kuin maaliskuinen hanki, olisihan sellainen aika erikoinen. Sen aika tullee vasta sitten, kun lehden taittaja ei otsikkoa pitemmälle ehdi esimerkiksi aktiivimallin rientojen vuoksi taittamaan, mutta vielä tämä numero tehdään entiseen tapaan mahdollisuuksien mukaan.

Enää siis kaksi viikkoa aikaa kirjoittaa tai lähettää jo kirjoitetut ja kuvatut aineistot toimitukseen. Deadline 15.2.2018. Numero ilmestyisi maaliskuun ensimmäisellä viikolla aikaisintaan, joten ilmoitusten suhteen tämä kannattaa huomioida.

Kansikuvaksi ei ole yhtäkään ehdokasta, joten sellaisia kaivataan. Kansikuvan lisäksi tarvitsemme toki muitakin juttuja, tarinoita, muistelmia, runoja ja vaikkapa sapuskan teko-ohjeita, puhumattakaan muista harrastuksista, neulominen, kutominen, hiihtäminen, akvarellien maalaaminen ja öljyvärityöt, sekä vuoden 1958 mallin Fordsonin bensapumpun korjaamisen ohjeet kuuluvat nekin kerran vuodenajassa ilmestyvän kyläkulttuurilehden kärkiartikkeleihin.

Emmekä toki unohda niitäkään seikkoja, joita on kunnallisessa byrokratiassa ja päätöksenteossa etenemässä rantakylien elämään vaikuttaen. Puhumattakaan hankkeista, jotka ovat jo aloitettu, tai ovat vireillä kylien omien toimijoiden toimesta. Toivottavasti saamme myös kertomuksia jo päättyneiden hankkeden kokemuksista nyt ja menneiltäkin ajoilta, historian lehdet havisevat aina, myös nyt – ja huomennakin!

Yleensä olen kirjoittanut tämän muistutuksen/tiedotuksen jo kuukautta ennen deadlinea, nyt lipsahti kaksi viikkoa myöhemmäksi ja syy lienee kaikille tuttu: ei tuu mieleen mitään mitä kirjoittaa. Tähän pattitilanteeseen auttaa vain se, että alkaa kirjoittaa. Kirjoittaa jotakin ja kohta jo huomaa: “kirjoitin rivin, kirjoitin kaksi, itseni tunsin uljaammaksi”. Siitä se lähtee.

Mäntlahden Suurruhtinaskunnassa
torstaina 1.2.2018
Ilkka Ahmavaara

 

 

 

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 36, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments