Pikselipeitto professori Oak

Keväällä 2017 ehdotin tyttärelleni, että voisin virkata hänelle peiton, jossa olisi joku Pokemon-hahmo. Hän voisi tulostaa minulle kuvan, jossa näkyisi pikselit neliöinä. Kuvasta olisi kätevää virkata isoäidin neliöillä peitto. Kesällä sain kuvan tyttäreltäni. Hän halusi virkattavaksi professori Oakin. Lupasin ryhtyä työhön.

Aluksi laskin mitat eli minkä kokoinen palasta pitäisi tulla, jotta peitto olisi sopivan kokoinen. Palan kooksi laskin 3,5 cm, joten kaksi kerrosta isoäidin neliötä/pala ja niitä tulisi peittoon 1798 kpl. Peiton väriksi valittiin harmaa ja langaksi alpakkasekoitelanka Peru, jota saa Oulukylän Lankamaailmasta.

Virkkauksen aloitin keväällä 2018, kun olin saanut Kissapeiton valmiiksi. Kesäisin en juuri virkannut. Työ eteni niin, että virkkaasin kasan paloja ja päättelin langat heti. Kun olin saanut riittäväsi paljoa valmiiksi, yhdistin ne kiinteillä silmukoilla nurjalta puolelta. Ensin yhdistin palat poikittain ja sen jälkeen pitkittäin, jotta palat asettuisivat hyvin.

Valmiita paloja virkattavaksi yhteen.
Palat kannattaa kiinnittää ensin leveyssuuntaan ja sitten pituussuuntaan.
Maaliskuussa 2018 peitto oli hyvällä alulla.
Joulukuussa 2018 puuttui vielä pää.

Työ edistyi pikkuhiljaa ja maaliskuussa 2019 peitto alkoi olla valmis. Se oli vähän liian kapea, joten virkkasin sivuille 15 kerrosta samalla mallilla kuin isoäidin neliön kuvio eli kolme pylvästä ja väiin yksi ketjusilmukka. Kun arvelin peiton olevan riittävän  leveä, aloitin reunan virkkamisen. Reunaan tuli puolipylväitä ja seuraavaan kerrokseen otin aina edellisen kerroksen puolipylvään “takalenkin” en silmukkaa. Näin virkkasin seitsemän kerrosta, kolme vaaleanharmaalla, kaksi tummemmalla harmaalla ja kaksi mustalla. Valmiin peiton mitat ovat 132x184cm ja paino 2,2 kg.

Reunan silmukkaan poimitaan edellisen kerroksen "takalenkki" ei silmukkaa.
Levensin peitto virkaamalla 15 pylväskerroksia.
Valmis peitto
(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 338, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Hyvä Mervi!
Hieno pikseli-idea ja toteutus.