«

»

huhti 16 2017

Värjäyssuunnitelmia tulevalle kesälle

Kuva Tuula Tolsa

Kesä lähestyy pikkuhiljaa ja tekee mieli selailla värjäysoppaita. Mitä värjäisi tänä kesänä? Suunnittelemista helpottaa, jos on etukäteen miettinnyt, mitä värjätyistä langoista tekee. Itse ole neulonut lapasia ja sukkia sekä huiveja. Sukkia varten olen värjännyt lankoja, joissa on mukana keinokuitua ja langoista on tullut voimakkaamman värisiä. Käsitellyt, keinokuitua sisältävät langat imevät enemmän väriä eikä lopputulos aina ole yhtä kaunis kuin käsittelemättömillä langoilla värjätessä.

Kasveilla ja sienillä värjätyistä langoista tulee upeita peittoja. Itse olen virkannut peittoja suurista, erilaisista neliöistä. Niitä on hauska virkata ja netistä löytyy runsaasti englanninkielisiä ohjeita palojen tekoon.

Värjäystulos vaihtelee käytetyn langan mukaan.

Ohjeet erilaisiin paloihin löytyi netistä.

Värejä vaihtamalla saa vaihtelua peittoihin.

Alla lista käytetyimmistä englanninkielisistä silmukkalyhenteistä suomennettuna:

ch=kjs (ketjusilmukka esim. ch3=3kjs)
sc=ks (kiinteä silmukka)
dc=p (pylväs)
hdc=pp (puolipylväs)
tr,trc tai tc=kp (pitkä pylväs)
sl st=ps (piilosilmukka)
sp= väli/aukko
st=silmukka
ea=jokainen
dtr=kolmoispylväs
hook=virkkuukoukku
loop=silmukka
yarn=lanka
BLO (back loop only) = virkataan silmukan takareunaan
FLO (front loop only) = virkataan silmukan etureunaa

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>