Vuodenvaihteen lämpötilat 2007 alkaen


Valot ovat syttyneet iltahämärissä. Museotien ja Pyötsaarentien risteyksen taideteoksen jouluvalo 2017. Kuva Tarja Porkka

Seurataanpa taas tämän vuoden lämpötiloja Joulun ja Uudenvuoden aikaan verrattuna aiempiin vuosiin Mäntlahdessa. Käppyrä päivittyy kerran päivässä (illalla). Kyseessä on siis vuorokautisten lämpötilojen keskiarvo.

(Edit 21.12.2015: Käppyrään lisätty myös vuosi 2007, kun siitäkin mittaukset ovat.)
(Edit 24.12.2015: Lisätty Helsinki/Seutulan joulukuiden keskilämmöt vuodesta 1829 alkaen.)

Joulukuu on muiden talvikuukausien tapaan ollut lämpenevässä trendissä, toisin kuin muiden vuodenaikojen kuukaudet.  Erityisesti vuosien 2009 ja 2010  kylmät joulukuut vaikuttavat kokonaisuuteen.  Vuoden 2012 jälkeen on ollut pitkä jakso jokseenkin lämpimiä joulukuita, mutta tänä vuonna näyttäisi tulevan taas kylmä joulukuu.  Vuositrendi sääasemamme mittauksissa on lievästi viilenevä.  Alla Joulukuiden mittaukset, päivittyy iltaisin.

Jouluaatot Helsingin Kaisaniemessä 1951-2018

Kaaviossa sadanta ja päivän keskilämpötilat. Lumen syvyys lisätään sitten, kun jostain ne tiedot löydämme.

Vuosilämpötilat Mäntlahdessa

(Päivittyy 5 päivän välein iltaisin, loppuvuodesta)

 


Alla muutaman minuutin välein päivittyvät lämpötilat (viimeiset 72 tuntia) Mäntlahden Rantaituvan sääasemalla:

 


Lisätäänpä tähän vielä harvinaista dataa 183 vuoden ajalta ns. Helsinki/Seutula sääaseman arkistoista vuosilta 1829-2012. Asema löytyy WMO:n (Maailman ilmatieteen järjestön) tietokannoista, Ilmatieteen laitoksemme pitkäaikainen johtaja Petteri Taalas siirtyi juuri WMO:n johtoon vuonna 2016. Eipä ole joulukuut  tämän mukaan lähes kahdessasadassa vuodessa oikeastaan ollenkaan lämmenneet Helsingissä, lukuunottamatta 1930-50 lukujen lämmintä kautta..

joulukuut hki-seutula

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 557, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Antero Soranta

Voit seurata meriveden korkeuksia ja suolapulsseja osoitteessa:smhi.se/vadret/hav-och-kust/vattenstand-och-vagor.