Tiedon vältaväylälle pilottikyliä rantakyliinkin?

 

Kymenlaaksot kylät ry:llä on ollut kumppaniensa kanssa käynnissä Digitaaliset kylät -hanke Kymenlaaksossa. Hankkeeseen tarvitaan pilottikyliä digitaalisia palveluja kehittämään ja kokeilemaan. Asiaa koskevassa tiedotteessa kerrotaan mm:

“Tavoitteena on järjestää valituille pilottikylille kylätaloihin laitteet ja tekniikka, joilla digitaalisten palveluiden käyttö on mahdollista. Tämä hyödyttää myös muita kylätalojen käyttäjiä ja antaa uusia mahdollisuuksia kehittää kylätaloista tulevaisuudessa etäpalvelukeskuksia. Hankkeesta ei tule laitekustannuksia kylille.”

Tässä olisi loistava tilaisuus niin Mäntlahden kuin Klamilankin alueen kylille saada maassa jo uinuvat valokuidut viimein käyttöön, sekä uusittua seurantalojen teknologiaa kustannuksitta! Aktiivisia tekijöitä hanke edellyttää, kaikki ei tule kuin Manulle illallinen, vaan täytyy osallistua omalla panoksellaan:

“Hanke tarvitsee pilottikyliä, jotka ovat aktiivisia, kiinnostuneita kehittämään ja kokeilemaan digitaalisia palveluita digisyrjäytymisen ehkäisemiseksi. Halu oppia on tärkeintä, hankkeessa halutaan löytää uusia keinoja joilla digisyrjäytymistä voi välttää vaikka digitaitoja ei aluksi olisikaan tai laitteiden ja palveluiden käyttö olisi hankalaa.”

Hankeväki on jo kartoittanut pilottikylät Kouvola-Iitti -alueelta ja nyt etsitään pilottikohteita etelämpää ja rannikolta. Tähän hankkeeseen voi osallistua kylien yhdistykset, mutta miksei myös osakaskunnat! Aikaa ei ole järin paljon jahkailulle: alustavat ilmoitukset 31.12. mennessä! Tämähän sopii hyvin muiden joulukiireiden sekaan, alla olevista yhteystiedoista saa myös lisätietoa.

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen toimisto@kymenkylat.fi tai puhelimitse 040 184 3576 / Elina Seppänen

Tässä tiedote kokonaisuudessaaan:

 

HUOMIO ETELÄ-KYMENLAAKSO! DIGITAALISET KYLÄT TULEVAT, PILOTTIKYLIÄ ETSITÄÄN!

Tulevaisuudessa palvelut tulevat olemaan yhä laajemmin digitaalisina palveluina verkossa ja esimerkiksi Sote-uudistus tulee lisäämään erityisesti digitaalisten sosiaali -ja terveyspalvelujen verkkotarjontaa. Erityisen paljon sähköisistä palveluista hyötyvät keskuksista kauempana asuvat, joilla liikkumisen tarve vähenee ja palveluiden saatavuus helpottuu. Ikäihmisillä sähköiset palvelut ja digitaaliset ratkaisut mahdollistavat kotona asumisen pidempään.

Kymenlaakson Kylät ry kumppaneineen suunnittelee Digitaaliset Kylät -hanketta, jossa pureudutaan digisyrjäytymisvaarassa olevien, esimerkiksi kylien ikääntyneiden asukkaiden kykyyn ja mahdollisuuksiin käyttää digitaalisia palveluita. Hankkeen tavoitteena on järjestää digitaalisten laitteiden ja palveluiden käytön neuvontaa ja ohjausta kylillä ja tällä vähentää digisyrjäytymisen vaaraa.

Tavoitteena on keksiä monistettavissa oleva tapa, jolla saadaan passiiviset tai haluttomat tavoitettua ja osallistumaan. Kansalaisdigitaitojen lisäksi hankkeen tavoitteena on järjestää valituille pilottikylille kylätaloihin laitteet ja tekniikka, joilla digitaalisten palveluiden käyttö on mahdollista. Tämä hyödyttää myös muita kylätalojen käyttäjiä ja antaa uusia mahdollisuuksia kehittää kylätaloista tulevaisuudessa etäpalvelukeskuksia. Hankkeesta ei tule laitekustannuksia kylille.

Hanke tarvitsee pilottikyliä, jotka ovat aktiivisia, kiinnostuneita kehittämään ja kokeilemaan digitaalisia palveluita digisyrjäytymisen ehkäisemiseksi. Halu oppia on tärkeintä, hankkeessa halutaan löytää uusia keinoja joilla digisyrjäytymistä voi välttää vaikka digitaitoja ei aluksi olisikaan tai laitteiden ja palveluiden käyttö olisi hankalaa.

Olemme kartoittaneet pilottikylät Kouvola-Iitti -alueelta ja nyt etsimme pilottikohteita Etelä-Kymenlaaksosta (Hamina, Kotka, Pyhtää, Virolahti, Miehikkälä). Onko kylissä alustavaa kiinnostusta osallistua tämän kaltaiseen hankkeeseen? Jos hankeidea kiinnostaa ja haluaisitte olla mukana pilottikylänä, ilmoittakaa alustava kiinnostuksenne 31.12.2017 mennessä Kymenlaakson Kylät ry:lle sähköpostitse osoitteeseen toimisto@kymenkylat.fi tai puhelimitse 040 184 3576 / Elina Seppänen

Tunnelmallista joulunodotusta!

Terveisin,

Kymenlaakson Kylät ry
Mantereentie 2,
45720 Kuusankoski
puh. 040 184 3576

www.kymenlaaksonkylat.fi
www.kymenkylat.fi
https://www.facebook.com/kymenlaaksonkylat

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 21, 1 tänään)
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments