Juttuja kesänumeroon!

Näkymä Mäntlahden kylänrannasta itään 29.4.2018. Veneitä jo vesilla, kesä tekee tuloaan.

Näkymä Mäntlahden kylänrannasta itään 29.4.2018. Veneitä jo vesilla, kesä tekee tuloaan.

Kevät kulkee kulkuaan, vielä ei ole kasvukausi alkanut, mutta niin myöhäiseksi kuin viime vuonna se tuskin jää. Jo vihertää siellä täällä. Myös Rannantaikaa lehden kesän numero on jo iduillaan, muutamia juttuja lehteen on jo tullutkin, mutta varsinainen jutturuuhka ajoittunee viidennentoista päivän kieppeille, joka on perinteinen aineiston takaraja.

Kesän numero on painokseltaan yli kaksinkertainen ja se jaetaan laajemmalle alueelle kuin lehtemme muut numerot, joten tähän numeroon kannattaa laittaa kunnon tiedotteet kesän tapahtumista, sekä tiedottaa jo tapahtuneista.

8.3. ruoppauksen jälkeen Mäntlahden kylänrantaa kunnanlaiturin läntiseltä puolelta.

8.3. ruoppauksen jälkeen Mäntlahden kylänrantaa kunnanlaiturin läntiseltä puolelta.

Mäntlahteen saadaan liikuntapuisto kylänrantaan jo toukokuun aikana, siitä koetamme saada tuoreimmat kokemukset ehtimään lehteen. Kyläläisiä on  puhuttanut myös kevättalvella suoritettu rannan ruoppaus pienellä alalla kylänrantaa. Kukaan ei oikein tunnu tietävän, mistä on ollut kysymys. Aihetta olisi syytä valaista myös paperilehdessä, tosin facebookissa asiasta onkin käyty keskusteluja, mutta monet kyläläiset eivät liiku facessa. Asialla on allekirjoittaneen käsityksen mukaan perinteiset  osakaskunnan anonyymit “toimitsijamiehet”, mutta näin pienelle alueelle rajatun ruoppauksen varsinainen idea ei ole tiedossani.

Kesä tulee vääjäämättä, Mäntlahden suurruhtinaan maaliskuisen ilmoituksen mukaan se alkaa viidestoista päivä tätä kuuta niin, että ehtii hyvin myös kesänumeroomme toisin kuin viime vuonna, jolloin se myöhästyi muutaman päivän ja niinpä kesästä tulikin kolea. Mäntlahden suurruhtinaskunnasta kesä sitten leviää muuhun maailman hyvin nopeasti ja kaiketi lämpimämpänä kuin vuosiin (tosin tähän emme saaneet Suurruhtinaan vahvistusta), joten ottakaamme kesä vastaan suurin toivein ja ennakkoluulottomin suunnitelmin.

Mäntlahdessa järjestetään taidenäyttely jälleen Paussi kioskilla ja Klamilassa tapahtunee sitten vaikka mitä. Sydänkylän osakaskunta järjestää kalastukseen liittyviä tapahtumia jopa siinä määrin, että asiasta saattaa tulla numeron johtava teema. Kyläteatteria nähdään taas Mäntlahdessa ja Klamilassa varmastikin vietetään myös Fish@Soul festivaali. Sataman baari tapahtumineen on jo avannut ovensa Vapun aikoihin.

Kaikenlaiset tekstit ja valokuvat ovat lehteemme edelleen erittäin tervetulleita, muistelut, runot, piirrokset, pakinat ja kolumnit! Lehteemme voi myös kirjoittaa kolumneja.

Aineiston saattaminen  toimitukselle ajoissa on tällä kertaa tavallista tärkeämpää, sillä lehden taittaja on ollut maaliskuusta alkaen kokopäivätöissä Haminan kulttuuritoimessa, joten aikaa lehdelle on tavallista vähemmän. Otan tosin ennen kuun vaihdetta neljä päivää lomaa, että saan harsittua palapelin kasaan. Koetetaan saada numero painoon kesäkuun ensimmäinen päivä.

Toimituksen emailit: Ilkka Ahmavaara erakko@dlc.fi ja Mervi Hyppänen mervi@saunalahti.fi.

Kylänrantaa 29.4. kuvattuna, kuvan keskivaihella ruopattu alue näkymättömissä veden alla.

Mäntlahden kylänrantaa 29.4. kuvattuna, kuvan keskivaihella ruopattu alue näkymättömissä veden alla.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 114, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments