Kesä tulee ja kesän lehti!

Rannantaikaa 2/2016 valmisteilla, deadline 15.5.2016

RT2-2016 blanco

Aution näköinen on kuvaton kansi. Toivottavasti saamme kansikuvan tähänkin numeroon!

Vielä ei nurmet viheriöi, mutta 60-luvulta alkavaan 30 vuotiskauteen verrattuna kevät on sentään viikon etuajassa kuulemma, aiempaan 30-luvulta alkavaan kauteen verrattuna luultavasti myöhässä. Jäät on lähteneet jo rannoilta, ainoa paikka, jossa routaa ylipäätään enää taitaa olla, on minun pääni. Talven unia vasta silmistäni karistelen, mutta tänään poistin sentään talvi-ikkunan työhuoneesta ja sain ikkunan auki: linnut laulavat!

Kesän numeron deadline on siis toukokuun 15. päivä! Lehti pyrkii ilmestymään sitten kesäkuun alussa. Tämä kesäkuun numeromme on se suurempi painos, koska se menee Sydänkylän osakaskunnan kalastusluvan lunastaneille, joita on useita satoja. Tavoittaa siis paljon kesäasukkaita ympäri Suomea. Painos lienee tuolla 500 kpl hujakoilla.

Joitakin juttuja numeroon on jo tullutkin ja pikkuhiljaa aloittelen taiton, lehden ulkoasun rakentamista. Kansikuvaehdotuksia voi lähettää vaikka emailitse minulle tai lehden facebook sivun kautta yksityisviestillä. Aivan kuten muunkin materiaalin. (Facebook optimoi kuvat nykyään yllättävän hyvälaatuisiksi.)

Kesän festarit ja muut tapahtumat kannattaa kuvailla perusteellisen hienosti ja kuvien kanssa, lehtijuttu vangitsee mielenkiinnon aivan eri tavalla kuin pelkkä ilmoitus tai juliste. Tapahtuman taustaa voi valottaa, järjestäjien toimintaa, historiaa, ideoita, valmisteluja jne.

Myös menneistä tapahtumista on hyvä kirjoittaa valokuvakoosteen kera, näin tieto niistä tallentuu myös lapsillemme ja heidän lapsilleen. Kuinka täällä elettiin ja oltiin näinä muinaisina aikoinamme.

Runot, laulut, valokuvat, kuvatarinat, novellit, pakinat, piirrokset, muistelot, mielipidekirjoitukset, kaikki ovat arvokasta kamaa lehden sivuilla, elämmehän ainutlaatuista historiallista aikaa!

Kevätterveisin,

Ilkka Ahmavaara

 

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 123, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments