Osa Pyötsaarentiestä muuttunut pihakaduksi

Pyötsaarentien loppupäähän, alkaen Pyötsaarensillalta saareen tultaessa, on ilmestynyt pihakatua osoittava liikennemerkki, joka määrittää tien kaikille tienkäyttäjille yhteiseksi tilaksi, jossa autoilijoiden ja pyöräilijöiden on annettava jalankulkijoille esteetön kulku. Risteyksessä pihakadulta tulevan kuljettajan on aina väistettävä muuta liikennettä. Tämä tarkoittanee sitä, että Pyötsaarentietä ajavat väistävät esim. Karhuniementieltä tai Mustaniementieltä tulevia.

Pihakadulle on tieliikennelain 33 pykälässä määritelty omat säädökset:
– Pysäköinti on sallittu vain merkityillä pysäköintipaikoilla.
– Ajonopeus on sovitettava jalankulun mukaiseksi eikä se saa ylittää
20 km/h.
– Ajoneuvon kuljettajan on annettava jalankulkijalle esteetön kulku.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 55, 1 tänään)
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments