«

»

touko 10 2016

Kellarista valoon

Maakellarissa talvehtinut muratti näytti elinvoimaiselta.(päivitetty 7.8.2016)
Syksyllä vein runkoruusun ja muratin vanhaan maakellariin pakkaselta suojaan. Ilmojen lämmetessä oli aika hakea kukat kellarista valoon. Kukkia ei ole kasteltu talven aikana, mutta hyvin ne näytivät säilyneen. Vielä en uskalla istuttaa niitä rappujen vierellä olevaan saaviin. Muratti kestää muutaman asteen pakkasia ja eikä ruusukaan kovin herkkä ole, mutta odottelen vielä säätilan kehittymistä. Ämpärissä ruusu on helppo siirtää kuistille suojaan, jos yöpakkasia tulee.

 

20160724_111308 (2)Toukokuu oli lämmin, joten istutin kukat hyvissä ajoin. Enne istutusta hain saaviin vajaan lapiollisen useita vuosia kompostoitunutta ulkohuusin alustaa (sitä samaa, mitä laitettiin Pyötsaarentien risteyksen kukkalaatikkoon). Heinäkuussa ruusu alkoi kukkia ja kukki vielä elokuussakin. Myös muratti kukoisti.

 

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>