Itsenäisyyden tulet

Mäntlahden kylänrantaan on parina uutena vuotena sytytetty valoteos ulkotulista. Suomi 100 vuotta juhlavuoden kunniaksi päätettiin tehdä valoteos Ryöstöpellolle juhlistamaan itsenäisyyspäivää. Väkeä teoksen suunnitteluun ja rakentamiseen kutsuttiin sekä puskaradiolla että Facebookin kauttaa. Lisäksi Ilkka laittoi Itsenäisyyspäivän aamuna Rannantaikaa väen nettisivujen kalenteriin ilmoituksen tapahtumasta.

Klo 15.30 kokoonnuttiin Pyötsaarentien risteykseen, josta siirryttiin lyhyen suunnittelun jälkeen Ryöstöpellolle valoteosta raketamaan. Olin jo tammikuussa ostanut edullisesti ulkotulia Rannantaikaa väken laskuun. Ilma oli mitä parhain, sillä aamupäivällä oli maahan satanut kevyt lumipeite eikä luvassa ollut uutta sadetta tai tuulta. Valoteos saatiin nopeasti valmiiksi, kun tekijöitä oli monta ja homma osattiin. Oltiinhan sitä harjoiteltu jo muutamana kerran. Ensi muotoiltiin numerot tallaamalla, sitten aseteltiin tulet tallatuille poluille, vähän korjailtiin ja lopuksi sytyttettin tulet. Kovin oltiin tyytyväisiä lopputulokseen.

 

Ensin tallattiin numerot lumeen.
Ulkotulet laitettiin tallatuille poluille ja sytytettiin.
Illan hämärtyessä ihailtiin  lopputulosta.
(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 72, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments