Yhteisöllisyyttä tavoittelemassa

Valoteos laiturilta kuvattuna. Kuva Mervi Hyppänen.

Valoteos laiturilta kuvattuna.

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi, Suomi 100-vuotta lähti hienosti liikkeelle Mäntlahdessa. Joulukuun viimeisen päivän ilta alkoi ulkotulien sytyttämisellä Mäntlahden Kylänrantaan. Laila ja Herman Poleman olivat jo iltapäivällä tuoneet penkkejä ja puita nuotiota varten. Rannantaikaa väki oli hankkinut 80 ulkotulta valoteosta varten ja kutsunut yhdistyksen nettisivuilla kyläläisiä sytyttämään tulia.

Klo 20 saavuimme sovitusti rantaan ja yllätyimme iloisesti, sillä joku (myöhemmin selvisi, että Terttu) oli jo ehtinyt sytyttää muutaman tulen sinne ja Korpelan perhe oli lasten kanssa raketteja ampumassa. Ryhdyimme kokoamaan valoteosta, josta tulikin kaunis. Pian Tapani sytytti nuotion ja rannalle alkoi saapua lisää väkeä. Nuotiolla kävi illan aikana 25 henkilöä jättämässä jäähyväisiä vanhalle vuodelle ja toivottamassa onnea uudelle vuodelle. Ilta sujui rattoisasti nuotion ääressä keskustellen ja yhdessä laulellen. Sirpa oli tuonnut  tarjolle glökiä lämmikeeksi sekä kevätrullia ja täytekakkua.

Aina ei tarvita suuria järjestelyjä, tehokas puskaradio, yhdessä tekeminen ja osallistuminen riittävät.

Ensimmäiset tulet sytytettiin Pyötsaaren risteykseen ja risteyksen taideteos muutti muotoaan.Kuva Mervi Hyppänen.

Ensimmäiset tulet sytytettiin Pyötsaaren risteykseen ja risteyksen taideteos muutti muotoaan.

Tapani sai nuotion hyvin syttymään. Nuotion ympärille tuodut penkit täyttyivät illan edetessä. Kuva Mervi Hyppänen

Tapani sai nuotion hyvin syttymään. Nuotion ympärille tuodut penkit täyttyivät illan edetessä.

 

 

 

 


 

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 81, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments