Hihat heilumaan: deadline 15.11.2019!

Tänä aamuna heräsin hätkähtäen: marraskuu jo menossa kovaa kyytiä! Rannantaikaa joulukuun numero pitää tehdä, pomppasin ylös sängystä ja totesin että rauhoitutaanpas nyt ensin. Keitetään kahvit, syödään aamupala, ei sitä lehteä hetkessä kuitenkaan tehdä. Joulukuun numero täytyisi saada heti kuun vaihteessa painoon, ettei juutu postin jouluruuhkiin, sen ei ole oikein varaa myöhästyä, kuten kahden viimeisen numeromme kanssa kävi.

Juttuja on toimituksen laariin kertynyt vasta yksi ja se dealinehan on sitten marraskuun 15. päivä. Tarvitsemme kaikenlaista, numero kattaa talvikuukaudet. Seuraava numero ilmestyy vasta maaliskuussa, joten kansien väliin pitäisi saada kaikki, mitä tapahtuu ja olisi hyvä tietää joulukuun, tammikuun ja helmikuun aikana. Lisäksi numero on myös Joulunumero, joten numeroon sopii erikoisen hyvin jouluisia muisteloita, pakinoita ja muita kirjoituksia joulumieltä nostamaan.

Muistakaa myös kuvat, piirrokset ja valokuvat. Nykyisillä kännyköillä otetut kuvat ovat jo niin hyvälaatuisia, että sopivat hyvin painettaviksikin. Saatatpa vaikka löytää kuva-arkistoistasi muistoja herättävän kuvan tai kuvia, voi siitä jo syntyä kiinnostava muistelo. Ja runojahan meillä lojuu kaikilla pöytälaatikoissamme julkaisemattomina – runot ovat lehden suola.

Syksyllä tietysti myös tapahtui, avantouinnit alkoivat, hirvijahdit ja -peijaiset pidettiin, monenlaiset harrastuspiirit aloittivat ja kunnallispolitiikan kiemuroita kiharreltiin molemmin puolin kuntarajaa. Talven myötä myös vapaa-ajan asukkaat ovat lähteneet suurelta osin arkisiin töihinsa, mutta heiltäkin olisi hauskaa saada kirjoituksia lehteen. Kaikesta tuosta jo tapahtuneesta ja talvella tapahtuvasta jos saisimme mukavan kuvallisen lukupaketin talven pimeisiin iltoihin!

Jokainen ihminen on Rannantaikaa lehden toimittaja, hihat heilumaan, sano.

Maanantain aamussa 4.11.2019
Ilkka Ahmavaara

Aika entinen ei koskaan enää palaa, valokuva Ilkka Ahmavaara.

Aika entinen ei koskaan enää palaa, valokuva Ilkka Ahmavaara.

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 58, 1 tänään)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments