Tiedote Rannantaikaa lehden tekijöille

Joitakin asioita on helppo ennustaa, esimerkiksi marraskuun 15. päivä. Tuo päivä, joka siis on seuraavan numeromme deadline, on kalenterin mukaan vajaan neljän viikon päästä ja rohkenen väittää, että niin myös tapahtuu. Suomen itsenäisyyden ajan tilastojen mukaan marraskuun 15. päivä on poikkeuksetta ollut juuri marraskuun 15. päivänä, joten olisi varsin epätodennäköistä, että se tulisi jonain muuna päivänä. Tästä lähdemme.

1-1-imgp5516

Talven valoa 6.1.2015 iltapäivällä klo 14:44.

Kyseessä on siis vuoden viimeinen numero, joka ilmestyy lukijoille kun joulukalenterien ensimmäisiä luukkuja on jo avattu ja joulukuuset, kynttilät ja lahjat seikkailevat ihmisten mielissä. Tämä kannattaa huomioida, ja kertoa lukijoille hyviä jouluvinkkejä juhlan valmisteluihin. Mistä saa ostettua käsin neulotut villasukat joululahjaksi? Entä joulukinkku, lanttulaatikko, onko joulusapuskaa tarjolla muuta kuin liukuhihnalla valmistettua?

Joulu on myös hiljentymisen aikaa ja siihen sopii lukeminen, kuten alkaviin pitkiin talvi-iltoihin ylipäätäänkin. Myös meillä jokaisella on paljon muistoja menneistä Jouluista, kuinka Joulua ennen vietettiin? Onko sinulla hauskoja tai hartaita joulumuistoja, pistä paperille! Mitä sanovat lapset Joulusta? Myös valokuvia lehteen mahtuu.

Hiljaisina talvipäivinä on myös hauskaa muistella viime kesän tapahtumia, mitä kaikkea taas tapahtuikaan, kirjoittakaamme kertomuksemme muistiin myös tuleville polville.

Maailma on sillä tavoin hassusti rakennettu, että elämme aina välitilassa, menneisyyden ja tulevaisuuden välissä, hetkessä, jossa tulevaisuus muuttuu menneisyydeksi joka päivä. Tarvitsemme siis myös ajankohtaista tietoa siitä, mitä on tekeillä. Tuleeko kalasataman alueelle tulevaisuudessa avaruuskeskus laukaisualustoineen? Vaatiiko suunniteltu kaavamuutos kylien rakennusten siirtämistä maan alle? Kuivatetaanko Suomenlahti? Mitä tahansa saattaa olla valmisteluissa menossa, joten on hyvä, että tiedotamme kukin tahoiltamme siitä, mitä on tekeillä ja suunnitteilla, jotta voimme varautua paremmin tulevaan ja vaikkapa osallistua sen muotoutumiseen.

Ja koska runous on kaiken elämän kehto, emme unohda sitä tässäkään numerossa.

Antoisia hetkiä kirjoittamisen parissa!

Ilkka Ahmavaara
Rannantaikaa lehti, vastaava
email: erakko@dlc.fi
Simonmäentie 18, 49840 Mäntlahti

(Käyntejä 9.7.2020 alkaen 76, 1 tänään)
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments